Helmikuu, kuusi kirjaa. Tuntuu, että en ole aikoihin ehtinyt keskittymään mihinkään kirjaan kunnolla. Jälkikäteen katsottuna lukeminen onkin keskittynyt alkukuuhun. Silti: miksi ihmeessä (loppu)ilta kuluu niin helposti koneella roikkuen, vaikka lukemisesta oikeastaan nauttii paljon enemmän??
Luin kuusi romaania jotka kaikki esittelin myös blogissa. Lisäksi luin yhden aivan mainion novellin: F. Scott Fitzgeraldin The Curious Case of Benjamin Buttonin. Olen katsonut aiemmin novelliin pohjautuvan elokuvan (hyvä sekin), mutta lukukokemus hakkasi sen synkeällä tunnelmallaan 60-40. Suosittelen novellia siis etenkin, jos elokuvan kertoma tarina tuntui ällöromanttiselta ja vähän kaunistellulta ja pitkältä. Yllätyin itsekin siitä, miten paljon novellista pidin, sillä saman kirjailijan Kultahattu on mielestäni vähän yliarvostettu - tai sitten kirjamakuna on muuttunut kolmessa vuodessa huomattavasti. The Curious Case of Benjamin Buttonin saa ladattua ilmaiseksi ainakin Bluefire readerin kautta.
Sitten ne kirjat: Scifilassikko (Stanislaw Lem: Solaris) tuntuu vieläkin siltä, kuin jotain olisi jäänyt ymmärtämättä. Yksi monen mielestä parhaista vuonna 2011 Suomessa julkaistuista käännetyistä kaunokirjoista (Sarah Walters: Vieras kartanossa) oli hidastempoinen mutta toimi silti ainakin tiiviinä lukukokemuksena ja Downton Abbeyn (mitä, vika jakso jo ensi viikolla..?) tunnelmissa. Ristiriitaisesta klassikosta (Vladimir Nabokov: Lolita) en ole saanut mitään selvempää kuvaa, mutta se kannatti ehdottomasti lukea. Ihmeellinen, runoileva kieli yhdistettynä karmeaan tarinaan on kuitenkin Kokemus.
Katja Kettu ja Kätilö ylsivät odotusten tasolle. Kuukauden kruunasi kuitenkin saksalaisen Daniel Kehlmannin Maine.
Helmikuun kovien pakkasten takia tutustuin ensimmäistä kertaa äänikirjoihin. Amerikkalainen Steinbeck toimi Esko Salmisen äänellä äärimmäisen hyvin (John Steinbeck: Hiiriä ja ihmisiä). Äänikirjoista ei ole vielä tullut minulle joka päivään tai edes viikkoon kuuluvaa arjen osaa, sillä pakkasten loputtua aloittamani Sofi Oksasen Puhdistus jäi kesken. Viikonlopun autoilumaratonille (kunpa voisinkin oikeasti puhua vaan maratonista) on kuitenkin varattu useampikin äänikirja, joten paikkansa vuodessa niillä selvästi on :).
Maaliskuu jatkuu ainakin scifihaasteen merkeissä. Tammikuun koosteessa vihjailin dystopiavertailun kaltaisesta postauksesta ihan toisenlaisten kirjojen kohdalla, mutta se antaa vielä odottaa itseään.
EDITEDIT eli parhaan hakusanan lisäys: Mitä mahtoi löytää blogistani hän, joka saapui tänne googletettuaan "Kazakstanin nähtävyydet"? Toivottavasti ko. henkilö ehti katsoa vasta viikko-pari sitten Kazakstanin nähtävyyksiä esitellyttä Ville Haapsalon matkaohjelmaa 30 päivää Silkkitiellä.
EDITEDIT eli parhaan hakusanan lisäys: Mitä mahtoi löytää blogistani hän, joka saapui tänne googletettuaan "Kazakstanin nähtävyydet"? Toivottavasti ko. henkilö ehti katsoa vasta viikko-pari sitten Kazakstanin nähtävyyksiä esitellyttä Ville Haapsalon matkaohjelmaa 30 päivää Silkkitiellä.
Saakohan tuota novellia ladattua puhelimelle, haluaisin lukea sen, kun kehuit sopivan synkäksi. :-)
VastaaPoistaOnko sinulla linkkiä tuohon scifihaasteeseen? Kiinnostus heräsi :)
VastaaPoistaAivan totta tuo, että liian herkästi netti varastaa kirjoille "kuuluvaa" aikaa. Minä olen nyt vähentänyt facebookkausta ja muuta turhaa, mutta youtubeen juutun herkästi tuntikausiksi ;) Onneksi samalla voi lueskella, kun kuuntelee hyvää musiikkia!
Hanna: Pystyykö sun puhelimella lukemaan pdf:iä? Jos pystyy, niin ainakin täältä http://pdfreebooks.org/fitzgerald.htm löytyis!
VastaaPoistaElma Ilona: Hitsi, en tajunnut linkittää, mut siis joo :). Yläpalkissa minun kirjanpitoni http://www.aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com/p/scifi-haaste.html ja "alkuperäinen suomalainen" Raijan taikakirjaimissa http://taikakirjaimet.vuodatus.net/blog/3113960/science-fiction-haaste-ja-lukulistalla-1-2012/ . Kannattaa tutkia, haasteen kautta löytyy tosi hyviä listoja!