Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

maanantai 17. tammikuuta 2011

Sophie Kinsella: Shopaholic Ties the Knot

Kirjan nimi: Shopaholic Ties the Knot
Kirjoittaja: Sophie Kinsella
Kustantaja: Black Swan
Julkaistu: 2002
Sivuja: 394
Mistä minulle: Kirjastosta. Englanninkielisten hylly yllätti jälleen positiivisesti!

Hyppäsin sitten vahingossa Himoshoppaaja -sarjassa ensimmäisestä suoraan kolmanteen osaan. Toinen kirja, Shopaholic Abroad, saa nyt sitten odotella vuoroaan niin pitkään kunnes ymmärtää kävellä minua ilmaiseksi (tai puoli-ilmaiseksi) vastaan. 

Sarjan kolmannessa osassa seikkaillaan Lontoon sijaan New Yorkissa ja Manhattanilla. Becky Bloomwood on saanut erinomaisen työn suuren tavaratalon naistenvaateosastolta ja saa käyttää päivänsä uusia kolttuja hiveltäen ja niitä muille sovitellen. Ongelmia aiheuttaa vain tulevien häiden ristipaine: Oma äiti järjestää häitä innoissaan kotoisessa Oxshottissa, kun taas ilkeä anoppi on ulkoistanut kilpailevien häiden järjestämisen kalliille hääsuunnittelijalle Plaza -hotelliin New Yorkiin. Koska kahdet häät kuulostavat vielä paremmilta kuin yhdet ja Becky ei menneisyydessäkään ole ollut kaikkein mallikkain päätöksentekijä, tilanne alkaa ryöstäytyä käsistä kun aika ei hoidakaan kaikkia ongelmia. 

Pidin oikein kovasti sarjan ensimmäisestä osasta, Confessions of Shopaholicista. Tätä kirjaa lukiessa kuinkin vuorottelivat hieman liioittellen kuvaten haukotukset ja myötähäpeä. Äidileen olisi tietysti vaikeaa tuottaa pettymys, ilkeääkään anoppia ei haluaisi kieltää jos on saamassa huikeat prinsessahäät ja on täysi materialisti, mutta silti... Päähenkilöä olisi tehnyt mieli ravistaa pariinkin otteeseen, mutta sehän se kai on tarkoituskin. 

Melko aaltoilevaa menoa tällä chick-litt -rintamalla siis. Välillä viihdytään, välillä osuu huteja useampikin peräkkäin. Pari viikkoa sitten jätin muuten suosiolla kesken Diane Johnsonin teoksen Le Divorce - avioero ranskalaisittain. Luin melkein pari sataa sivua, mutta meno oli tahmeaa eikä draamaakaan löytynyt ei sitten ollenkaan. 

Tiesittekö muuten, että todellisuudessa Sophie Kinsellan nimi on Madeleine Wickham? Nainen on oikeasti ollut taloustoimittaja, ja opiskellut sitä ennen Oxfordissa. Varsin hyvät alkuasetelmat sen erinomaisen ensimmäisen Himoshoppaaja -kirjan kirjoittamiseen mielestäni siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!