Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Jouni Hynynen: Rakkaudella, Hynynen. Äänikirja kirjailijan itsensä lukemana

Kirjan nimi: Rakkaudella, Hynynen. Äänikirja kirjailijan itsensä lukemana
Kirjoittaja: Jouni Hynynen

Lukija: Jouni Hynynen
Kustantaja: Like Vox
Julkaistu: 2008
Pituus: 4 CD
Mistä minulle: Kirjastosta 
Taas piti löytää automatkalle sekä miehelle että minulle kelpaavaa kuunneltavaa. Kun kirjaston äänikirjahyllystä löytyi Kotiteollisuus -keulakuva Jouni Hynysen itsensä lukemana tämä Rakkaudella, Hynynen -teos, valinta oli helppo. 

Hynynen on blogini suurin, yksittäinen äkillinen liikenteentuottaja. Kun olin kuuntelemassa hänen luentoaan Lappeenrannan pääkirjastossa vuosi sitten maaliskuussa ja linkkasin blogipostauksen miehelle itselleen josta se pääsi hetkeksi Kotiteollisuuden etusivulle, blogiini vyöryi ensin äkkiä tuhat ja hieman pidemmän ajan kuluessa vielä toiset tuhat henkeä kyseisen linkin kautta. Ja se on kuulkaa jotain pienelle kirjablogille se... 
No joka tapauksessa. Rakkaudella, Hynynen sisältää miehen kolumnimaisia ajatuksia niin naisista, lapsista, perhe-elämästä, tästä ajasta kuin ihan vaan ahdistavista ajatuksistakin. Mies totesi, että Hynysen jutut ovat kuin Mielensäpahoittajalla ennen koko Kyrön Mielensäpahoittajan keksimistä. Toden totta! Hynynen pahoittaa mielensä jatkuvasti, ja kyllähän Kyrön habitus on itse asiassa paljon lähempänä Hynystä kuin tavallista kadunmiestä. Salaliittoteorian paikka?  Kyrön on kuitenkin ymmärtänyt kitkeä teksteistään kirosanat ja tarinoista sellaiset nimet kuin  Snoopypöksyjä ja erotiikkaa, Tamponeja lainaamassa, Pieru on taikuutta, Tekosyitä ryyppäämiselle ja Ylös, ulos ja vittu kun vituttaa!. 

Hauskaa näitä oli kuunnella. Ekstrapisteet vielä erittäin onnistuneista kirjan arvosteupoiminnoista CD-paketin sisäkanteen:
"Olen pettynyt, sillä odotin kokonaisuudelta jotain älykkäämpää." -Jenni Kinnunen, Vaasan Ylioppilaslehti

"Vaarana tässä on se, että joku ottaa nämä Hynysen jutut tosissaan." - Tiina Kauppinen, Uusi Nainen

EDIT: Tarkoituksena ei ole todellakaan julkaista montaa postausta päivässä. Tämäkin oli ajastettu tai ainakin tarkoitus ajastaa huomiselle, mutta inhimmillinen tai tekninen virhe on tapahtunut. Huomatkaa siis myös toinen päivän postaus alla...

5 kommenttia:

 1. Kiva, että Hynynen sai blogisavuja :)

  Hynynen yhtyeineen on meidän perheen yhteinen suosikki, lapset (4- ja 6v) pyytävät autossa jatkuvasti Satua peikoista ja Meren mutaa :D

  Kotikirjastosta löytyy Hynysen Kesämies, taidankin lukea sen tänä kesänä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun otit tämän esille. Ei olisi käynyt mielessäkään... mutta hyviä äänikirjoja kyllä kaipailen koko ajan. :-)

  VastaaPoista
 3. Villasukka kirjahyllyssä: Joo, rokkareiden voimaa ei kyllä koskaan pidä aliarvioida! Olisi kiva tietää, kuka kirjailija olisi saanut vastaavan vyöryn aikaan :D. Kesämies muuten löytyy minultakin hyllystä, ostin sen joskus tuon luennon jälkeen, mutta se on vielä lukematta.

  Booksy: Ole hyvä vaan! Tämän hyvyys on varmaan aika subjektiivinen juttu mutta luulen, että yksin (=ilman lapsia) kuunneltuna voi miellyttääkin. Ainakin mielipide Snoopy -alkkareista tuli selväksi.

  VastaaPoista
 4. Minä taasen en voi sietää Hynystä, joten en myöskään koske hänen kirjoihinsa, vaikka saisivat nobel palkinnon (jota tuskin tarvitsee pelätä). Jotenkin Hynysen persoona on luontaantyöntävää laatua, ainakin minulle. Sopii ehkä paremmin nykyajan nuorille.

  VastaaPoista
 5. Ari: No harmi. Hynynen on ollut oikein herttainen persoona ne kerrat, kun olen hänet livenä tavannut. Jutut on toki usein aika sarkastisia ja huumori hurttia :). Totta tietysti on, että kun henkilö tuo persoonansa tai jonkinlaisen roolin esiin, se osaa ärsyttää. Kyllä minullakin on tainnut jäädä joihinkin kirjoihin tutustumatta, kun henkilö niiden takana ei on tuntunut liian luontaantyöntävältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!