Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mennään eikä meinata

Minulla olisi esittää mahtavia kuvia uusista kirjahankinnoistani ja -lainoistani, jos vain olisin ehtinyt napata kasoista kuvan päivänvalossa.

Palasin tiistaina pääsiäisloman jälkeen Suomesta Berliiniin. Lento oli airberlinin epäinhimmillinen (=halpa) aamulento, boarding  5.55. Lentokentän pokkarikauppakaan ei ollut vielä tuohon aikaan auki.


Täydensin kirjavarastoa hätäpäissäni lentoaseman R-kioskilla. Ostin Roope Lipastin Rajanaapurin ja Venla Hiidensalon Mediahuoran. Muutoinkin kirjatilanne on nyt erinomainen: Kavereilta lainassa ovat  Adler-Olsonin Mercy, Timothy Ferrisin legendaarinen 4 tunnin työviikko ja Marketta Hornin Neljän dollarin päivä (pitääkin kysyä kaverilta, keräileekö hän sattumoisin kirjoja, joiden nimissä on numero neljä). Kolmas kaveri suositteli Daniel Kahnemanin Thinking, fast and slow:ia. Imaisin kirjan jo Kindleen, aloitin ja istuin lattialla sohvan viereen jähmettyneenä kirjaa lukemassa kunnes minun oli rynnättävä puoli tuntia myöhemmin joogaan. Ymmärrettävää tai ei, en ole aloittanut kirjan lukemista sen jälkeen uudestaan vaan säästelen sitä pidempää lukupätkää varten. Tämän lisäksi olen kommentointihiljaisuudestani huolimatta imenyt jatkuvasti vaikutteita muista blogeista ja aloitan tutustumisen Sirpa Kähkösen tuotantoon kirjoista Mustat morsiamet ja Rautayöt.

Vaikka olen lähdössä ensi viikoksi lomalle - kyllä, taas - minun on jo silti parempi myöntää itselleni, että en ehdi lukemaan edes puolia noista kirjoista, jotka kaikki haluaisin lukea NYT HETI. Lomasta on tulossa täydellinen yhdistelmä vieraita kulttuureita, narikkaan heitettyjä aivoja, kuumuutta, mahtavaa seuraa ja hyvää ruokaa.

Lupaan palata runsaskuvallisen reissupostauksen ja toivottavasti myös muutaman kirjabloggauksen kanssa. Jos ihme tapahtuu, ajastan loman ajaksi muutamat haastevastaukset ja Berliinijuttuja, mutta en pidättelisi hengitystäni näitä odotellessa. 

Moimoi!

2 kommenttia:

  1. Oi, reissupostausta ootellessa! Ota paljon kuvia! Matkakertomukset on tällä hetkellä mun ainut kontakti matkustamiseen, kun oon jumissa tän gradun kirjottamisen kanssa... Ei muuta kun oikein hyvää matkaa, siellä on varmasti niin huippua! :) Ja lämmintä!

    T. Päivi

    VastaaPoista
  2. Kahnemanin kirja on mullakin lukulistalla, aloitin kans sen mut kiireitten vuoksi jai kesken. Nyt olis ehka taas aikaa lueskella, joten kaipa se taytyy kaivaa esiin :-) kirjoita sit ihmeessa arvostelu kunhan ehdit lukemaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!