Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Desperate in Dubai - Dubain täydelliset naiset

Tästä kirjasta olisin voinut blogata jo paljo, paljon aikaisemmin, hupsis! Luin Desperate in Dubain teemaan sopivasti huhtikuussa Persianlahdella risteillessä. Jo kirjan katsominen saa minut haistamaan uima-altaalla käyttämäni aurinkorasvan ja tuntemaan porottavan auringon. Leppoisista lukuolosuhteista huolimatta tämä chick lit -teos sai minut katsomaan ympäristöäni ihan uusin silmin.

Kirjan nimi: Desperate in Dubai  
Kirjoittaja: Ameera Al Hakawati (Peitenimi) 
Julkaistu: 2011 
Sivuja: 551 
Mistä minulle: Dubain Kinokuniya -kirjakauppa


Jos olet matkalla Dubaissa, asut Dubaissa tai olet joskus käynyt siellä, lue Desperate in Dubai!

Kirja perustuu samannimiseen blogiin

Salanimellä Ameera Al Hakawati kirjoittava nainen onnistuu tunkemaan yhteen kirjaan 
erilaiset Dubaissa asuvat vähänkään länsimaista elämää viettävät naistyypit. Leila metsästää aviomiestä, Sugar pakenee ongelmiaan, Lady Luxella on kaikkea paitsi onnea ja oikeaa vapautta, Nadia tasapainoilee parisuhteensa kanssa. Kaikki naiset ovat yllättävän syvällisesti kuvattuja ja sympaattisia.

Kirjan parasta antia ei kuitenkaan ollut sen henkilösuhteet tai juoni, mikä sekin oli yllättävän värikäs, vaan kaikenlainen tapahtumien sekaan sijoitettu pieni knoppitieto. Tiesitkö Arabiemiraattien yhteiskunnan sanattomasta arvojärjestyksestä? Siitä, millaista elämää monet dubailaiset Lontoossa viettävät? Entä autojen rekisterilaattojen merkityksestä? Siitä, miten paikalliset tutustuvat elämänkumppaneihinsa ja miten he viettävät iltaa? Kaikki ei tietenkään ole aivan totta, mutta kivan lisävivahteen kirjaan tuo se, että se itse asiassa oli jonkin aikaa Dubaissa kiellettyjen kirjojen listalla

Kirja oli puhdas heräteostos, mutta harvaan kirjaan olen sijoittanut dirhameita näin fiksusti! 

2 kommenttia:

  1. Täytyykin muistaa tämä, kun joku päivä yrittää valloittaa Dubain kirjallisesti:)

    VastaaPoista
  2. Muista ihmeessä, Dubain kirjallisuus ei muuten ole kyllä laisinkaan tuttua, mutta jotenkin ounastelen, että sieltä ei ihan mahdottoman paljoa kirjallisuutta tule.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!