Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Päivä 19: Kirjasta elokuvaksi

Jee, pitkästä aikaa jotain helppoa! Haaste on siis Day 19 – Favourite book turned into a movie minkä tulkitsen tarkoittavan hyvän kirjan hyvää elokuvasovitusta. 

Tätä ei tosiaan tarvinnut pitkään miettiä. Yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani on muutenkin Michael Cunninghamin Tunnit. Myös elokuversio tekee mielestäni kunniaa kirjalle. 

 Luin kirjan ensimmäisen kerran muitaakeni 14-vuotiaana. Olimme äidin kanssa lähdössä viettämään pidennettyä viikonloppua Lontooseen, ja luin Tunteja Mikkeli - Helsinki-Vantaa -pikabussissa. Ja sain koko kirjan jo bussissa luettua. Olo oli vähän hämmentynyt. 

Sittemmin, joskus vuosi sitten jos oikein muistan, luin kirjan uudestaan. Hyvä se oli vieläkin. Elokuvan olen katsonut välissä useamman kerran. Wirginia Woolfin Mrs. Dallowayta en valitettavasti ole saanut luettua, vaikka ostin sen aika pian jälkeläisensä lukemisen jälkeen hyllyyn odottamaan. 

Ensi syksyn Gumerruksen uutuuksien esitteestä huomasin, että Tunneista on tulossa uusi painos.

Elämän pienet ihmeellisyydet eli miksi tämä kuva ei näy blogissa suorana vaikka se iPhotossa oli suoristettu...

Onko Tunnit teille tuttu elokuvana, kirjana tai molempina?

10 kommenttia:

 1. Tässä olen kanssasi ihan samaa mieltä. :) Kunhan ehdin tehdä loput haastepostaukseni, nostan saman kirjan/elokuvan esille. En voi muutakaan.

  VastaaPoista
 2. Tunnit on minulle tuttu pelkästään elokuvana ja pidin siitä! Kirja täytynee siis lukea myös :)

  VastaaPoista
 3. Katja: Kiva kuulla :). Jostain syystä on aina kiva saada tukea näkemyksilleen... Tunneista elokuva ja kirja ovat jollain tavalla tasavertaisia, kumpikaan ei mitenkään sorra toista. Olisi hauskaa tietää poikkesiko tekoprosessi jotenkin muista filmatisoinneista, vai onnistuiko elokuva niin hyvin siksi, että kirja on suhteellisen lyhyt eli elokuvassa pystyi kertomaan suunnilleen kaiken saman kuin kirjassakin.

  Laura: Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 4. Minä luin kirjan ensin ja olin siitä aivan häikäistynyt. Kun elokuva tuli, ajattelin, ettei se millään voi tehdä oikeutta kirjalle, mutta tekijät olivat minusta onnistuneet siirtämään kirjan tunnelman ja monikerroksisen rakenteen valkokankaalle hämmästyttävän hyvin. Hieno kirja-leffapari!

  VastaaPoista
 5. Mä olen vain nähnyt leffan, pitää varmaan joskus lukea kirjanakin! Tykkäsin leffasta, näin sen riikalaisessa teatterissa, enkä muista nyt, millä kielellä se oli; teksitys oli ainakin venäjäksi ja latviaksi tai sitten enkuksi. Hauskaa oli ja leffa hyvä!

  VastaaPoista
 6. Luru: Ennakkoasenne on kyllä usein tuo, onneksi joskus saa erehtyä :)

  Mari A.: Oho, no vähän eksoottisempi katselukokemus :D. Hienoa että toimi silti.

  VastaaPoista
 7. Leffa on aivan mieletön ja kirja vielä lukematta. Mitään hyvää syytä jälkimmäiselle en keksi.

  VastaaPoista
 8. Karoliina: Voi apua! Nyt kirjastoon tai sitten nappaat tuon hienon kesäkuussa ilmestyvän painoksen :).

  VastaaPoista
 9. Pakko sanoa että pidän todella paljon näistä sinun 30days-kirjoituksista. Olen saanut monta hyvää lukuvinkkiä ja vinkkiä myös siitä, mihin ei kannata aikaansa tuhlata :)

  VastaaPoista
 10. Louna: Hahaa, hieno juttu! Välillä tuntuu että nuo älä lue -vinkit on kirjahirmuille melkein parempia - huonoilla kirjoialla on kiva mässäillä blogissakin, toisaalta muistan jotain niin huonoja muiden "suosittelemia" kirjoja, että tekisi mieli lukea ne ihan vaan huonouden toteamisen ilosta :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!