Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Paluu ruotuun, kirjahaasteen päivät 11-12

30 - päivää -haasteesta on lipsuttu täysin inhimmillisistä syistä:
- En alkuun keksinyt kirjaa 11
- Olen lukenut kehityspsykologian tenttiin, ja se hauskuus jatkuu ensi viikolle
- Olen varannut kesälomamatkan, jippijei! Matkan ajatteleminen/suunnittelu/fiilistely on vienyt viime päivinä suurimman osan aivokapasiteetistani.

Nyt kuitenkin palataan ruotuun.


Day 11 – A book you hated - Kirja jota vihasin

Cecelia Ahernin kirjat (P.S. Rakastan sinua ja Ihmemaa) olisin voinut jättää väliin. Huomio, annoin kirjailijalle sentään mahdollisuuden kahden kokonaisen kirjan verran! Tykkään kyllä hömpästäkin, mutta nämä kirjat olivat niin imeliä ja ainakin suomeksi käännettyinä karmaisevaa kieltä.
Kuva Bookplus

"Lässyn lässyn lässyn ja kyyneleet valuivat pitkin hänen poskiaan..."

Katja Kallion Sooloilua oli muuten, jos mahdollista, vielä kamalampi. Ja tässä kohtaa ei voi syyttää edes käännöstä.

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore - Kirja jota rakastin mutta en rakasta enää

Pidin Nicholas Evansin Hevoskuiskaajasta paljon kun luin sen (ehkä 14-vuotiaana?), mutta en usko että pitäisin enää. Pieneen hevostyttöön kirja teki tietysti suuren vaikutuksen, ja haluaisin kyllä seikkailla joskus syvässä Amerikassa vastaavanlaisia paikkoja tutkimassa. Kirjan rakastaminen on tässä kyllä liian vahva sana tässä.

Kuva Wikipedia

Kirjasta tehtyä elokuvaa en muistaakseni ole nähnyt, tai olen nähnyt pätkiä tai jotain vastaavaa.

5 kommenttia:

 1. "Lässyn lässyn lässyn ja kyyneleet valuivat pitkin hänen poskiaan..."

  Hahaa, kiitoksia hauskasta kirjoituksesta! Samaa mieltä Ahernista ja Sooloilustakin. Luin Sooloilua ihan hämmästyneenä: miten tällaista on? Onneksi kaikki K. Kallion kirjat eivät ole kuitenkaan ihan tuota tasoa, tai tasottumuutta. Ahernilta en ole lukenut kuin tuon yhden, se riitti. ;)

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat aina niin ilahduttavia! Ihailen sitkeytttäsi. Minä jaksoin Ahernin P.S. Rakastan sinua-kirjaa vain kolmanneksen ja sitten luovutin. :)

  Katja Kallion kirjoista Elokuvamuisti ja Tyypit ovat ihan hauskoja, mutta ne eivät olekaan kaunokirjallisuutta.

  VastaaPoista
 3. Jenni: Kaiken lisäksi siitä, kun luin Sooloilua, on tosi kauan, mutta silti inhottaa kun kuulee nimenkin :D

  Katja: Välillä olen ehkä vähän päätä seinään hakkaavaa tyyppiä... Nyt kun muistutit, niin totta, tuo Tyypit oli muuten ihan jopa hyvä! Ehkä tuo Elokuvamuisti pitäisi sitten kaivaa jostain esiin.

  VastaaPoista
 4. Hahaha, jes! Joku toinenkin, joka ei ymmärrä Cecelia Ahernin hehkutusta! Sain monta valituskommenttia, kun vanhassa blogissani erehdyin ilmaisemaan mielipiteeni P.S. Rakastan sinua -kirjasta. :D Leffakin oli aika keskinkertainen.

  Mun äidillä on muistaakseni Hevoskuiskaaja ja mun piti kai koko teini-ikä lukea se, mutta aina se jäi. Ehkä etsin se pääsiäisenä käsiini ja katson, iskeekö se minuun...

  VastaaPoista
 5. Ioanna: Joo, leffankin olen nähnyt. Leffassa nyyhkimisen kestää melkein jotenkin helpommin kuin kirjassa, ja leffahan oli niin amerikkalaistettukin (tapahtumamaa vaihtunut yms.) että sen kesti melkein paremmin. Ja oho, tuota Hevoskuiskaajaa kommentoinkin jo uudempaan postaukseen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!