Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

lauantai 2. lokakuuta 2010

Haaste!

Alusyksy on ollut yllättävän täynnä kauniita kuulaita päiviä. 

Oletko mies vai nainen?
Sofian maailma

Kuvaile itseäsi
Nuoret vaimot

Kuinka voit?
Alicen seikkailut ihmemaassa


Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi.
Hiljaiset puistot

Mihin haluaisit matkustaa?
Lontoo (!!!)

Kuvaile parasta ystävääsi.
Pieni ystävä

Mikä on lempivärisi?
Valkoinen naarasleijona

Millainen sää on nyt?
Säkenöivät päivät

Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika?
Auringon asema

Jos elämäsi olisi tv-ohjelma, mikä sen nimi olisi?
Kootut draamat I

Mitä elämä sinulle merkitsee?
Labyrinths

Millainen parisuhteesi on?
Keskeneräisten tarujen kirjaMitä pelkäät?
Sadan vuoden yksinäisyys

Päivän mietelause?
Elämä on laiffii 

Minkä neuvon haluaisit antaa?
Älä käy yöhön yksin

Miten haluaisit kuolla?
Hard-boiled Wonderland and the End of the World

Mottosi?
Ota kiinni jos saat

Kirjahyllyä penkoessa huomasin, että se on vieläkin epäjärjestyksessä olohuoneen järjestyksenvaihdon jäljiltä. Mies siis innostui tekemään operaation yksin (sinänsä kiva), mutta kirjahyllyn tarkkaan mietitty genre- ja yksittäisten kirjojen järjestys meni sekaisin. Luulen nimittäin, että Jane Austenin kootut teokset ei haluaisi olla esimerkiksi Best New SF 22 -kirjan vieressä, vaan mieluummin kotiopettajattaren romaanin ja vaikka Tarun sormusten herrasta välissä. 

Järjestättekö te kirjahyllynne jollain erityisellä tavalla?

4 kommenttia:

 1. Juu, itse järjestelin kirjani loppukesällä. Minulla kun on tuossa kolmesta eri osasta hyllyjä, niin on monta tasoa, mihin kirjoja pistää.
  Korkeat kirjat (lähinnä tietokirjat) ovat ylimpänä, vieressä on klassikkoja ja ne harvat runokirjat jotka omistan. Alempana sitten kaikki muu, mikä ei sovi kategorioihin tietokirjat, klassikot tai runokirjat. Kaikkein alimpana on roskaromaanipokkareja. :D Vois varmaan joskus kuvata nuo hyllyt ja pistää blogiin. Kirjahyllykuvat ovat ihanan houkuttelevia!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, minullakin on roskaromaanipokkarit vähän piilossa, enimmäkseen itse asiassa muiden kirjojen takana, kun noita kirjoja on jo pitänyt latoa hyllyille kahteen riviin :).

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, joku toinenkin järjestää kirjansa niin, etteivät jotkut kirjat vain viihdy yhdessä. En halua leimautua aivan friikiksi, joten en yleensä kerro ihmisille, että hyllyjen järjestys määräytyy sen mukaan, että Kuningatar Victoriasta kertovat kirjat eivät halua olla lähellä esim. Diana Gabaldonin skottikapinallisia, tai että eri kirjat tuntuvat tuntevan sympatiaa toisiaan kohtaan.

  Hömppäkirjat ovat minulla piilossa vetolaatikoissa sängyn alla, kun tila alkaa vähän loppua kesken hyllyistä, vaikka kirjoja on kahdessa rivissä.

  VastaaPoista
 4. Taava: Kyllä, JUURI NOIN. Ei voi muuta sanoa :). Toiset kirjat viihtyvät keskenään, toiset pelkäävät toisiaan, eri planeetoille sijoittuvat kirjat tosin voivat olla vierekkäin jos Tellus ei ole mukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!