Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

maanantai 7. helmikuuta 2011

Seitsemän asiaa

Sain Le Masque Rouge -blogista seitsemän asian haasteen. Koska olen kertonut seitsemän asiaa jo täällä, voisin Emilien tapaan liittää reippaasti kuvia mukaan.1. Olen ollut pienimuotoisessa kampaajaboikotissa vuoden. Ei minulla mitään kampaajia vastaan ole, mutta reissuun hulahtaa helposti yli 100 euroa kun leikkauttaa, värjäyttää ja ostaa jonkun purkin. Lisäksi en oikein edes tykkää kampaajan tuolissa istumisesta, väriäaineet kihelmöivät päänahkaa eikä vetyperoksidi taida olla varsinaisesti terveellistä. Lopputulos näyttää nyt tältä ja olen siihen ihan tyytyväinen. Väriä ei oikeastaan tarvitse, latvoja voi lyhentää itse.2. Onni on... avoin matkalaukku. Ainakin jos kyse on lomamatkasta (sitä voi vallan hyvin myös vähän juhlistaa).

3. Edelliseen liittyen, olen käynyt 32 maassa. Länsi-Eurooppa on tullut kierrettyä jo aika tarkasti (paitsi ei Hollantia), Aasia, Australia ja Etelä-Amerikka taas ovat vielä ihan valloittamatonta seutua.
Kuva maailmankartta.fi
4. Olen "aina" halunnut osata purjehtia. Perheenjäsenillä, sukulaisilla tai kavereilla ei kyllä ole purjeveneestä tietoakaan, mutta ilmoittauduin silti toukokuuksi purjehtijakurssille. Melko arvokkaan kurssin varaamista miettiessäni tulin siihen lopputulokseen, että jos vaikka inhoan purjehtimista, se on parempi huomata 24 -vuotiaana kuin miettiä seuraavat 26 vuotta miksi en ole koskaan päässyt purjehtimaan ja pitäisinkö siitä sittenkin. Viime aikoina olen lukenut (=lietsonut kuumetta) The World Tour -blogia jossa siis seilataan maailman ympäri ja myös Malenamissa sivutaan välillä purjehdusasioita.

Kuva Wikimedia Commons


5. Pidän leipomisesta (ja jonkin verran myös ruuanlaitosta) ja tietysti myös lopputulostan nauttimisesta. Tänään syntyi vuohenjuusto-lohipiirakkaa (pelkkä vuohenjuusto olisi kyllä riittänyt), omenahyvettä ja inkivääripiparkakkujen alku, taikinan pitää reseptin mukaan tekeytyä yön yli. Lempiblogejani tällä saralla ovat Voisilmäpeliä, Pastanjauhantaa ja Kinuskikissa.
Kuvassa banaanileipä. Ovelasti nimetty muuten, leipää syö aamuisin paremmalla omatunnolla kuin kakkua...

6. Puhun tai olen opiskellut englantia (sujuvaa), saksaa (sujuvaa, vaihtovuosi), ruotsia (kirjoitettu L, aktiiviset ylläpitotoimet blogien lukemisen lisäksi hylätty hyödyttöminä eli en usko ihan kohta aktiivisesti tarvitsevani), espanjaa (kaksi alkeiskurssia) ja ranskaa (viime syksystä). Kiljahdin viime ranskantunnilla ilosta, kun kuulin, että adjektiivit eivät taivu kuin muutamalla hassulla tavalla. Ei siis datiivia ja akkusatiivia kolmessa eri suvussa! Haluaisin osata myös venäjää, kiinaa ja espanjaa kunnolla, mutta venäjä on noista luultavasti ainut jota joskus aktiivisesti yritän opiskella.

7. Tulipas matkapainotteinen postaus. Se voi johtua pienestä matkakuumeestani: Seuraavan loman matkakohde ratkaistiin perjantaina loogisesti Google fightin avulla. Milano voitti Amsterdamin, Milanoa tosin puolsivat myös lämpimämpi sää ja... No, kyllä sinne Amstedamiinkin joskus pitää mennä.

Huh, tässähän näitä! Nyt en kyllä enää pistä eteenpäin.

4 kommenttia:

 1. Kannattaa käydä joskus Amsterdamissakin. :) Se on ihana kaupunki, jotenkin rento ja kultutelli samaan aikaan. Minä taas en ole koskaan käynyt Milanossa, vaikka olen muuten matkannut Roomaa pohjoisemmassa Italiassa ristiin rastiin aina Venetsiasta Firenzeen ja Gardalta Riminin rannikolle.

  Kampaajalla käyn minäkin aniharvoin, 1-2 kertaa vuodessa. Pitkien hiusten etu ja haitta. ;)

  Voisilmäblogissa en ole koskaan käynytkään, täytynee suunnata sinne.

  VastaaPoista
 2. Minun hiukseni leikkaa avopuolisoni kuvanveistäjä-äiti. :)

  VastaaPoista
 3. Matkapainotteisuus on jees. :)

  P.S. Saman tunnustuksen sait myös minulta hetki sitten - kiireessä unohdin vain ilmoittaa siitä. :D

  VastaaPoista
 4. lumiomena: No varmasti! Ensin piti oikeastaan matkustaa Wieniin, mutta siinä vaiheessa kun molemmat oli saaneet pomoiltaan ok:t lomasuunnitelmalle, lentohinnat oli pompsahtaneet 250 e --> 370 e ja piti tehdä äkkivalinta. Mutta Amsterdamiinkin kyllä ihan varmasti joskus menen :).

  Hanna: Oi vau, voisin kuvitella että lopputulos on graafinen tai ainakin äärimmäisen tarkka!

  Ioanna: Kiitos ja anteeksi, jäänyt huomaamatta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!