Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

torstai 15. syyskuuta 2011

Fantasiafaneille

Bongasin eilen Helsingin sanomien toiseksi viimeiseltä sivulta mielenkiintoisen suosituksen: Yle 1 lähettää keskiviikkoisin sarjaa "Kuka on kukin fantasiassa". Seitsemän osaisessa sarjassa keskustellaan fantasiaromaanien klassikoiden henkilöhahmoista. Sarjan aiheet löytää täältä ja koska epäilen, että kukaan muukaan ei osaa enää avata radiota jonain tiettynä kellonaikana, kerron, että meidän onneksemme lähetykset löytyvät tietysti myös täältä Yle Areenalta (paras keksintö sitten digiboksin). Kuunneltavissa on nyt kaksi jaksoa, molemmat liittyvät Narnian tarinoihin.

Muutkin fantasiafanit osaavat varmasti arvostaa myös vastikään saamaani hienoa syntymäpäivälahjaa:

Se, että eräänä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä melkein murtauduin Jyväskyläläiseen antikvariaattiin erään tietyn karttakirjan nähtyäni, saattoi vaikuttaa siihen että sain samaiset kartat viikkoa myöhemmin synttärilahjaksi. Niin ja jyväskyläläiset: Olen kateellinen. Niin monta ainakin näyteikkunoiden perusteella niin kivaa antikvariaattia!

Tolkienin The Lord of The Rings seitsemänä niteenä (kyllä, yksi nide on liitteitä) alkuperäiskielellä sekä Tolkienin maailman kartat! Niissä riittää kyllä hetkeksi tutkimista, ja mieleen tuli että Keskeneräisten tarujen kirja ja Silmarillion olisi syytä viimein lukea. 

Joka tapauksessa, olen ihan varma, että mistä tahansa illasta tulee vapaapäivä, kun keittää itselleen kupillisen teetä ja alkaa tutkia Tolkienin maailman karttoja.

2 kommenttia:

  1. ooh, mahtavaa, kiitos vinkistä! ja paljon iloa karttojen parissa, näyttää taivaalliselta :D

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä vaan ja kyllä nuo kartat vaan hauskoja ovat :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!