Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 3. tammikuuta 2012

Hal Duncan: Pako Helvetistä!

Kirjan nimi: Pako Helvetistä!
Kirjoittaja: Hal Duncan
Kustantaja: LIKE
Julkaistu: Alkuperäinen Isossa-Britanniassa 2008, Suomessa 2011
Sivuja: 189
Mistä minulle: Kirjasto
 

Olen lukenut omasta mielestäni hämmästyttävän suuren osan elokuussa listaamistani syksyn mielenkiintoisista uutuuskirjoista. Liken kirjojen kanssa minulla on harvinaista kyllä tullut kummallisia emme-sovi-yhteen -reaktioita. Ensin sain joulukuun alussa loppuun Neil Jordanin Ilmetyn, joka tuntui kumman laimealta. Liken sivuilla vieraillessani huomasin kyllä, että Ilmetty on valittu vuoden 2011 parhaaksi irlantilaiseksi romaaniksi. Onnea kuitenkin vilpittömästi Jordanille, ehkä kyseessä on jonkinlainen paikallinen Finlandia eli Irlandia? ;)

Nyt sitten seurailin pari päivää Hal Duncanin hahmojen pakoa helvetistä. Syntiset heräävät lautalla matkalla helvettiin, ja arkkienkeli Gabriel hallitsee kaupungissa. Nopea lukutahtini ei nyt johtunut kirjan nautittavuudesta, vaan siitä, että se oli suurimmaksi osaksi mielenkiintoisesta aiheestaan ja hyvästä teksistään huolimatta niin ällöttävä, että en juuri halunnut jäädä kirjan lauseita pidemmin miettimään. 

Sivukirjaston Liina kommentoi kirjaa lyhyesti ja osuvasti: Hyvä välipala, jos vatsa kestää. Minulla kiertää ihan liikaa. Se siitä, Liinan sanoja mukaillen minä olen mieluummin siellä missä intellektuelli paikkani on - nurkassa. Yngh. Mutta sen Inkin selätän kyllä vielä joskus...

2 kommenttia:

  1. Joo, tätä taisin minäkin tutkia paikallisessa kirjakaupassa - ei herättänyt pahemmin mielenkiintoa. Se Mustekin löytyi jo Hkin Suomalaisen alehyllystä. Vellum oli sen verran kova puserrus että musteet jäi hyllyyn.

    VastaaPoista
  2. Artsi: Huuuh, joo luulen että täällä on tuon Inkin suhteen ihan samat tunnelmat. Minulla on se hyllyssä, siis englanniksi vielä, mutta Vellumin jälkeen on sellainen olo, että älykkyysosamäärän pitäisi jotenkin äkkiä kohota noin 40 pykälää tai sitten pitäisi totaalisesti kajahtaa että siitä saisi jotain irti. Aika ei siis ole kullannut muistoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!