Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia: Minun ehdokkaani

Finlandia -palkinnon ehdokasasettelu aiheutti kuohuntaa myös vuonna 2011. Ehdokkaat olivat tietenkin pienen raadin valitsemia, ja siksi on mielestäni enemmän kuin paikallaan, että myös blogimaailma osallistuu parhaan vuonna 2011 julkaistun suomalaisen teoksen valintaan!

Ohjeet on ansiokkaasti koonnut Salla Brunou ja ne löytyvät hänen blogistaan tältä sivulta. Ideana on siis listata 3-6 omaa suosikkia, ja ehdokasasettelu on siinä mielessä hyvin armollinen, että kaikkia ehdokkaaksi valitsemiaan kirjoja ei ole edes tarvinnut vielä lukea (kiitos tästä :)).

Minun kuusi kotimaista suosikkiani vuodelta 2011 ovat lyhyesti:
Jari Tervo: Layla
Johanna Sinisalo: Enkelten verta
Kari Hotakainen: Jumalan sana
Katja Kettu: Kätilö
Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras

Sitten sama vielä hieman pidemmin:

Jari Tervo: Layla Luin kirjan lokakuussa, ja ehkä helpoiten listallani paikkansa ansainnut kirja. Muiden kommentteja löytyy myös mm. blogeista Mari A, Kirjanurkkaus, Kirsin kirjanurkka ja Kaiken voi lukea.
Johanna Sinisalo: Enkelten verta Veikkasin juuri ennen Laylaa lukemaani Enkelten verta ehkä jopa vuoden parhaaksi kirjaksi, mutta yllättäen Layla taisi jälkikäteen mietittynä vetää pidemmän korren. Kirja on kuitenkin ehdottomasti ansainnut paikkansa listalla. Lisää blogikommentteja: Kulttuuri kukoistaa, Kirjanurkkaus, Booking it some more, Morren maailma ja K-blogi, Koko lailla kirjallisesti.
Kari Hotakainen: Jumalan sana Erittäin helppo valinta tämäkin. Edelleen tulee vähän Rauno Repomies mieleen mutta erittäin, erittäin onnistunut kirja. Muiden kommentteja: Sallan lukupäiväkirja, Kaiken voi lukea
Katja Kettu: Kätilö Kiitän mahdollisuudesta listata myös vielä lukemattomia kirjoja. Olen varma että tämä on loistava. Arvostelut mm. Leena Lumi, Hiirenkorvia ja muita merkintöjäLuen ja kirjoitan, Sonjan lukuhetket.
Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras Näin netissä käydyn keskustelun siitä, voisiko Kvanttivaras olla palkintoehdokkaana vai ei jos tuomaristo niin haluaisi. Epäselväksi kuitenkin jäi, sillä ilmeisesti säännöt eivät ole aivan aukottomat. Jos minä saisin päättää, tukisin tietysti kirjallista monimuotoisuutta ja ottaisin tämän ensin englanniksi ilmestyneen kirjan mukana. Erkki Tuomiojan vuonna 2006 Tieto-Finlandian saama teos Häivähdys punaista oli kuulemma ensin kirjoitettu englanniksi, joten kai se tässäkin kävisi. Kommentteja Kvanttivarkaasta: Mimun kirjat, Iltaluvut, Kaiken voi lukea, Kujerruksia. Itse olen lukenut englanninkielisen teoksen The Quantum Thief.2 kommenttia:

  1. En ole lukenut ehdokkaistasi ainuttakaan, mutta Hotakaisen Jumalan sana kiinnostaa kovasti. Ja samoin kuin sinä, nostin omalleni listalleni Kätilön, jota en itsekään ole vielä (!) lukenut.

    VastaaPoista
  2. Katja: Niin, tässä näkyy kyllä muiden blogisuosittelujen voima, kun uskaltaa äänestää ihan lukematta :). Toisaalta muiden arviot ovat kyllä olleet niin hyviä ja kattavia että tämä ei ole tuntunut kovinkaan riskaabelilta :D. Harkitsin myös Essi Tammimaan Paljain käsin, mutta tulin siihen tulokseen, että se voisi pahimmillaan kuitenkin ärsyttää jonkinlaisen ärsytysreaktion niin jätin sen sitten pois. Nyt kun kyllä pakko onkia tuo Kätilö jostain...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!