Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 3. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandian 2011 voittaja: Katja Kettu, Kätilö

Viralliset Blogistanian Finlandia 2011 -tulokset on julkaistu Sallan lukupäiväkirjassa. Voittajat ovat:

1. Katja Kettu: Kätilö
2. Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
3. Katja Kaukonen: Odelma
4. Miika Nousiainen: Metsäjätti
5. Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet
6. Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle


Omalta ehdokaslistaltani loppuun saakka pääsi Katja Ketun Kätikö - suoraan voittajaksi! Kuten jo listaa laatiessani tunnustin, en itse asiassa ole edes lukenut koko teosta, mutta kirjasta käyty keskustelu on saanut minut vakuuttumaan siitä, että se on palkinnon arvoinen. Etukäteen kirja ei herättänyt suurta mielenkiintoa, koska sota-aiheen käsittely ("taas") tuntui jollain tavalla kuluneelta, mutta Kettu on selvästi osannut ottaa aiheen esiin uudelta kantilta tarkasteltuna.

Kirjaston varausjono ja paikka 37, täältä tullaan...  

Blogistanian Finlandia on mielestäni ehdottoman hieno juttu ja toivon todella, että tästä tulee jokavuotinen perinne. Isoimmat kiitokset pääorganisaattorille eli Sallalle! En tietenkään väitä, että Blogistanian Finlandia olisi "oikeaa" Finlandia hienompi palkinto, mutta ainakin palkinto on nyt suuremman joukon demokraattisemmin jakama: Peräti 32 bloggaajaa laati oman listansa kilpailuun. Ääniä sai yhteensä 44 eri kirjaa.

2 kommenttia:

  1. Minä en halua lukea sotakirjoja, eikä minulla ollut mitään aikomusta ottaa Kätilöä lukuun, mutta sitten luin Joanan arvion kirjasta ja se oli menoa.

    Et ikinä usko, mikä lukukokemus sinua odottaa...

    VastaaPoista
  2. Leena, tuo oli ihana kuulla! Minäkin jotenkin automaattisesti vieroksun sotakirjoja, ehkä vähän tyhmä asenne, mutta on upeaa, että joku uskaltaa kirjoittaa aiheesta nyt eri tavalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!