Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Loman kunnianhimoinen kirjapino ja tulos, 1.

Viime viikko sujui erittäin onnistuneesti lomalla.

Perinteiseen tapaan mietin pidempään mitä kirjoja ottaisin mukaan kuin mitä vaatteita pakkaisin laukkuun (iPad ei ole vielä tuonut helpotusta tähän kohtaan). Vaatepuoli oli kyllä tällä kertaa tavallistakin helpompi, sillä tiesin, että päivät sujuisivat näissä merkeissä:

Olisin toki voinut valita tähän myös kuvan, jossa seisoskelen muka-tosi-rentona laudan päällä. No, kyllä paljon suurempi osa hommasta oli kuitenkin tätä...

No, mietin vielä Helsinki-Vantaan pokkarimyymälässä haahuillessani, että "Miten saatoinkaan unohtaa tuon One Dayn kotiin johonkin kasaan, sehän mun piti ottaa mukaan... Ja oikeastaan myös Tuulen viemää, olen jo pitkään aikonut lukea sen jollain lomalla... Ja mites sitten Linnunradan käsikirja liftareille, olisipa kerrankin ehtinyt lukea sen kokonaan...". 

Lopputulos: Ehdin lukemaan viikon lomalla yhden kirjan. Kyllä, yhden, jo esittelemäni Kate Reddyn täydellä teholla aamusta iltaan. Kun en ollut nukkumassa, etsimässä syötävää, syömässä, huuhtelemassa märkäpukua ja hoitamassa sille tielleen jääneiden uusien läpsykkäiden aiheuttamia rakkoja (tai ok, tekemässä paria hassua blogipostausta), koomasin hotellin sohvalla. Nyt ei siis ihan oikeasti todellakaan haitannut, että lomakohdetta oli kuvailtu harmoniseksi ja mukavan rauhalliseksi, mikä siis matkaesiteslangilla tarkoittaa kuolettavan tylsää. Viimeisenä iltana ja lentomatkalla sain kuitenkin koottua itseäni sen verran, että aloitin Poikani Kevinin (joka muuten kannattaisi ehkä kuitenkin kieltää kaikilta toistaiseksi lapsettomilta). 

Melkein puhkikeskusteltu kirja taitaa esiintyä lähiaikoina ainakin yhdessä toisessakin blogissa, ja ainakin ensimmäisen 200 sivun perusteella kirja on kyllä lukukertansa ansainnut.

Palataan.

4 kommenttia:

 1. Hieno kuva!

  Ja hienoa, kun luet Keviniä. Minä luin sen odottaessani esikoistamme, ja muistan kyllä ajatelleeni pari kertaa, että onneksi tiedän sieltä tulevan tytön. ;D (Tätä ei nyt pidä käsittää väärin, mutta tytöt harvemmin "suuntautuvat" ihan samalla tavalla kuin Kevin.)

  VastaaPoista
 2. Kuva on kyllä hieno!

  Ja koska luit lomallasi niin vähän, oli loma varmasti muuten kaikin tavoin antoisa ja ihana. :)

  Hauskaa muuten, minä luin Poikani Kevinin nyt viikonloppuna. Hirvittävän (!) hyvä.

  VastaaPoista
 3. Tuo matkalukemisen suunnittelu tosiaan aiheuttaa harmaita hiuksia ;D

  Hieno kuva!

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Kiitos! No huh, onneksi oli tyttö tiedossa, pitää varmaan koputtaa puuta, mutta vaikka tytötkin osaavat hankalia olla, niin harvemmin kai meno ihan noin äärimmäiseksi menee ihan kuten sanoit.

  Katja: FB-potauksestasi muistelinkin, että taidat ihan kohta puoliin kirjasta kirjoittaa :). Ja joo, tottahan se toisaalta on, että loma voi olla ihan onnistunut vaikka ei niin ehtisikään lukemaan :).

  Villasukka kirjahyllyssä: No niinpä! Haluaisin ehdottomasti lanseerata sellaisen lukuloman aikuisillekin jokaiseen kevättalveen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!