Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Jemma Forte: From London with Love

Eilen kirjan ja ruusun päivän kirjaostosten kylkiäisenä saadun Tuomas Kyrön Miniän on tässä taloudessa ahminut jo kaksi ihmistä. Koska molemmat lukivat kirjan yhden vuorokauden kuluessa, kirjasta oli jopa mahdollista keskustella ihan järkevästi. Tarkempia kommentteja myöhemmin, mutta voivoi niille jotka eivät kirjaa käsiinsä saaneet - parempi onni ensi kerralla ja toivottavastsi joku kaveri lainaa ainakin pahimmille Mielensäpahoittajan fanittajille.

Jatkan kuitenkin nyt luettujen mutta bloggaamattomien pinon purkamista. Seuraavaksi pitää varmaan oikeasti aloittaa joku pitkä kirja, varastossa on nyt ihan kokonaiset kolme bloggaamatonta vielä tämänkin jälkeen. Kuulostaa vähältä, mutta taitaa olla suurin määrä koko blogihistoriassani. 
Asiaan: 
Kirjan nimi: From London With Love

Kirjoittaja: Jemma Forte
Kustantaja: Penguin Fiction
Julkaistu: 2011
Sivuja: 474
Mistä minulle: Heräteostos Amazon.co.uk


"Everyone wants to be famous, don't they? Not Jessica Granger. Her father is the movie star who played the world's favourite James Bond and, worse, her mother was voted sexiest-ever Bond Girl for her role as Heavenly Melons. Like it or not, fame is in her blood."

Kirjan takakansi vihjailee halvalla tavalla viihdyttävästä ja vähintäänkin bimbosta kirjasta. Kumpikaan ei kuitenkaan ihan täsmälleen pidä paikkaansa. Kirja oli kerrassaan mainio ja kapusi erikoisesta alkuasetelmastaan huolimatta chic lit -suosikkieni joukkoon. 

Jessica Granger, 26 v, on syntynyt monellakin mittapuulla kultalusikka suussa: Vanhemmat ovat suprstaroja, joilla rahaa riittää. Välit äitiin eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, mutta se ei suuremmin isän Los Angelesin kartanossa asuessa haittaa. Työpaikkoja järjestyy suhteilla, ja ura taiteen parissa starttaa hyvin, kun salaperäinen ostaja, siis oma isä, tyhjentää gallerian setellitukku kourassa.

 Jessica alkaa kuitenkin potea parikymppisille tyypillistä "mikä on elämän tarkoitus?" -kriisiä, mutta ei saa enää vastaukseksi ikävän karkoitusta. Isän nurkissa hengaaminen ei enää sytytä, ja nainen kokee tarvetta vihdoin erkaantua niin parhaasta pinnallisesta ystävästään kuin LA:n bilepiireistäkin. Hän haluaa oman elämän, jossa kukaan ei arvosta häntä vain hänen taustansa takia. 

Jessica ratkaisee ongelman ostamalla pelkän menolipun Lontooseen. Isä on ex-britti ja täti asuu kaupungissa. Ottamalla isänsä oikean sukunimen käyttöön Jessica voi sulautua miljoonakaupungin massaan ilman jatkuvia ennakkoluuloja. Työpaikkakin on saatava, ja vaikka se ei ei-kenään ole helppoa, irtoaa Jessicalle viimein minipalkkainen apulaisen tehtävä BBC:ltä. Tehtävä vain ei ole ihan sitä, mitä omilla ansioillaan menestystä kaipaava nainen haluaisi. Jessican on buukattava julkkiksia yhteen Iso-Britannian suosituimmista keskusteluohjelmista.

Forte ei hihityttänyt lukijaansa samaan tapaan kuin Kinsella parhaimmillaan, mutta kirjaa lukiessa hymähteli silti usein. Jessica Granger on kuitenkin mielestäni todella virkistävä luomus chic littin päähenkilöksi: Ei paikoilleen jämähtänyt, ehdottoman fiksu ja miellyttävä, erikoisesta taustastaan huolimatta jopa samaistuttava ja sympaattinen. Forte onnistui mielestäni myös hyvin rakentamaan kevyen mutta mielenkiintoisen, tosin vasta kirjan lopussa paljastuvan vakavamman, Keyes -tyyppisen tarinan. Keyesistä poiketen Forte piti kuitenkin henkilöskaalan rajatumpana ja tarina kulki ehkä vielä paremmin eteenpäin.
Pakollinen rakkaustarina on tietenkin mukana, samoin kuin se bimbo ystävä.

Kaiken muun lisäksi kirjassa mielenkiintoista oli tuotantoyhtiön tai oikeastaan BBC:n yhden ohjelman tuotannon kuvaaminen. Meni sitten ihan metsään verrattuna todellisuuteen tai ei, mutta juttuja ohjelman tekemisestä oli ainakin minusta kiva lukea.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, sä onnistut aina kirjoittamaan kirjoista niin hyvin että mun lukulista kokoajan pitenee. Tän kävin heti katsoo Amazonilta ja löytyy Kindl versiokin, joten arvaa kuka sen latas heti? En vaan voi jättää lukematta kirjaa jonka nimi on "From London with love" :D
  Vaikka toi takakannen teksti kuulosti aika...hmm, kauheelta.

  VastaaPoista
 2. Loistavaa! Nyt kyllä pitää vaan toivoa että pidät kirjasta... Ja heh, ehkä mun pitää tehdä sulle joku oma Amazon-linkki tähän, että alan tienata noilla sun tilauksilla :D.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin tosi sympaattinen kirjablogi. Luin innolla etenkin ison osan chick lit -arvioistasi. Jään takuulla hollille.

  VastaaPoista
 4. Calendula: Kiitos, tuo oli nätisti sanottu :). Chick littiä on taas tulossa jossain vaiheessa, ostin nimittäin kirjaston isosta poistosta kolme littiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!