Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Liebster Blog und ganz viele Vampire Bücher!

Kiitän Kujerruksia -blogin Linneaa jo jonkin aikaa sitten saamastani ihastuttavasta Liebster Blog -palkinnosta! Kiitos ja kumarrus (vai tässä tapauksessa kujerrus :)?)

Nyt olen suoraan sanottuna niin väsynyt ja laiska että en enää jaksa kurkkia ketkä kaikki tunnustuksen ovat jo kertakaikkisen blogihiljaisuuteni aikana saaneet.

Ja sitten kootut selitykset pitkälle poissaololle: Arki ei suinkaan ole vienyt mennessään, vaan olen ollut taas reissussa. Se, eli lentokentät ja lentokoneet antavat aihetta muutamalle uudelle kirjapostaukselle. Alan olla siinä tilanteessa, että odotan kauimmin sitten luettujen kirjojen kohdalla bloggausinspiraatiota ja ajastan juttuja sitten useammalle päivälle. Kommentteihin palaan pian :).

Tällä kertaa pääsin matkalla ihmettelemään aivan mielettömän ihanaa saksalaista kirjakauppaa josta haluan näyttää pari hyllyä teillekin. Jos en ihan väärin muista, kaupan nimi oli Mayersche. Onneksi ystävällä jonka luona olin kyläilemässä oli paljon syntymäpäivälahjoja ostettavana! Juutuin aluksi (liian) pitkäksi aikaa tutkimaan jo kaupan yläkertaa, eli myydyimpien ja tuoreimpien uutuuksien pinoja. Onneksi ehdin myös alakertaan, sillä siellä kohtasin suorastaan huikaisevan näyn:
Sain muutaman aika oudon katseen muilta asiakkailta kun aloin kuvata hyllyä. Teki jo melkein mennä mieli selittämään miksi.
Ei sillä, että olisin itse varsinainen vampyyrikirjojen suurkuluttaja, muta näky oli kyllä silti jollain tavalla mykistävä. Onko niitä ihan oikeasti noin paljon? Myydäänkö niitä täälläkin noin paljon? Kyseessä on ihan vaan saksankielisten teosten hylly. Myös etualalla näkyvä pöytä oli täynnä vampyyrikirjallisuutta. 

Sen sijaan science fiction -osaston olisin voinut kuvitella paljon alla olevaa kuvaa laajemmaksi.

Melkein perimmäisessä nurkassa.
Kiersin nurkan taakse, mutta ei, siellä ei ollut lisää scifiä. Sieltä alkoi fantasiaosasto. Scifihyllyssä oli paljon tuttuja, mm. Gluhovskin Metrot.

Kun ystäväni oli tehnyt ostoksensa ja olimme jo poistumassa, huomasin vielä alakerran toisessa päässä olevan "nuorten fantasia" -osaston. Se oli suunnilleen vampyyriosaston luokkaa. Mielenkiintoista. Kannattelevatko nuoret, tai oikeastaan nuortenkirjat, Saksan kirjamarkkinoita? Ehkä, sillä Nälkäpeli -trilogia löytyi kaupan myydyimmät -listalla sijoilta 2, 3 ja 4. 

Osaako kukaan muuten vinkata hyviä saksalaisia kirjablogeja? Olen vähän laiska lukemaan kirjoja saksaksi, mutta ehkä blogijutuista saisi inspiraatiota ennen kuin akkusatiivi ja datiivi unohtuvat lopullisesti...

6 kommenttia:

 1. heh, yksi tuttu oli hajoillut kun oli kirjakaupassa törmännyt isoon hyllyyn "Paranormal Teen Romance".

  Saksalaiset kyllä kääntävät paljon ja niillä on ilmeisesti aika vahva lanu-kirjakulttuuri...

  VastaaPoista
 2. Scifiä noin vähän! Maapallon tasapaino uhkaa kyllä nyt järkkyä :) Hmmm. En taida edes miettiä suomalaisen scifi-hyllyn kokoa.

  VastaaPoista
 3. hdcanis: Heh, no itse asiassa luulen että nuo vampyyrikirjat olisi voinut ihan hyvin laskea enimmäkseen tuon Paranormal Teen Romancen alaluokaksi :). Vähän nyt jäi harmittamaan, että en sitä teinifantasiaan lainkaan päässyt, ties mitä sieltä vieä olisi löytynyt... Saksalaiset tosiaan tuntuvat kääntävän paljon, muta onhan noita kielen taitajiakin sitten vähän eri tavalla kuin vaikka täällä. Ja toisaalta englannin kielen taito tuntuu ainakin ei-vielä-opiskeluikäisillä olevan heikko suomalaisiin verrattuna.

  Raija: No niinpä! Kaikkea muuta ei-realistista oli kyllä hyvin paljon, eli toisaalta scifikin oli sitten aika puhtaasti sitä itseään. Se yllätti, että se varsinainen fantasiahyllykään ei ollut kamalan iso, mutta juuri tuota "teinikamaa" oli ihan hirmuisesti.

  VastaaPoista
 4. Hauska kirjakauppakatsaus! :) Olisi varmasti mielenkiintoista palata tuohon samaan kauppaan parin tai muutaman vuoden kuluttua katsomaan, mitä hyllyn yläreunassa silloin lukisi. Ovatko vampyyrit tulleet jäädäkseen?

  VastaaPoista
 5. Luru: Hyvä pointti! (Yllättävän) kauanhan nuo ovat jo noin isona ilmiönä porskuttaneet, mutta pelkkiä vampyyreja jatkossakin... Hmmh. Luulen, että se into kyllä vähän laantuu. Ehkä tässä pitää tehdä jotain amazon-testeja vampyyri-nimekkeitä etsimällä ja verrata määrää parin vuoden päästä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!