Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Äskettäin luettua - kansainvälisiä menestyskirjoja, sosiopaatteja ja ihmismielen ihmeellisyyksiäL.S. Hilton: Maestra
Jos Fifty Shades of Grey oli sinun juttusi, on tämäkin. Kuvittele, että mukaan olisi sotkettu aimo annos Gone Girliä. Ei välttämättä kirjallisesti laadukkaimmin viettämiäni tunteja, mutta tiedänpä, mitä 'The International Phenomenon' ja 'The Number One Bestseller' kannessa voivat tarkoittaa.

M.E. Thomas: Confessions of a Sociopath
Salanimellä M.E. Thomas kirjoittava oikeustieteen professori on itse sosiopaatti, ja tietää mistä kirjoittaa. Äärimmäisen mielenkiintoista luettavaa. Vie eettisten kysymysten äärelle ja pohtii, onko oikein leimata sosiopaatit jo heidän luonteenpiirteidensä perusteella, vaan vain jos he todella tekevät jotain moraalitonta. Kirjailijalla ei ole julkista sosiopaatin leimaa, mutta hän esittää selkeästi, mitä hyötyä ja haittaa luonteenpiirteistä on hänelle ollut. 

David Brooks: The Social Animal, A story of How Success Happens
Aivan erilainen 'No 1 International Bestseller' kuin ensin mainittu Maestro. The Social Animal on popularisoitua psyokologiaa, sosiologiaa ja antropologiaa ja esittää, miten helposti meistä tulee ympäristömme tuotteita. Erityisen mielenkiintoista on kerronta siitä, miten aivomomme ja sisäinen motivaatiomme ovat linkittyneitä ja vaikuttavat, noh, koko elämään ja sen koettuun laatuun. Taas yksi kirja, jonka lukemista suosittelisin ihan kaikille. 

2 kommenttia:

 1. Kivaa saada lukusuosituksia! Kaksi jälkimmäistä kiinnostavat kovasti etenkin näin psykologian opiskelijana. Täytyy laittaa nimet ylös.

  Kiva muutenkin, kun vielä päivttelet blogiasi! Luin sitä ahkerasti joskus vuosia sitten (silloin kirjoitin Ioanna-nimellä omaa blogiani), mutta sitten blogien lukeminen joksikin aikaa jäi ja sitten huomasin, että bloggaustahtisi on hiljentynyt. Halusin kuitenkin sanoa, että täällä ollaan taas ja odotellaan lukuvinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anu, kiitos kommentista, tämä kannusti heti bloggaamaan lisää :D. Voi aah, muistankin vielä sut sekä Ioanna nimellä että nyt kun kävin katsomassa naamaasi uudesta blogista - menen heti lukemaan sitä lisää!

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!