Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 2. tammikuuta 2018

Lontoon kolme vähemmän tunnettua museota

Matkapostaukset tuntuvat pysyvän sitkeästi blogini luetuimpien juttujen joukossa (hello Dubai vuodelta 2013...) joten päätin jakaa silloin tällöin myös Lontoovinkkejä.

Olen aina pitänyt museoista ja gallerioista. Lontoo on taiteen- tai historianystävälle aikamoinen unelmakohde, sillä useimpien museoiden ja gallerioiden vakionäyttelyt ovat ilmaisia. Pidemmittä puheitta, tässä kolme vinkkiä, joita ei välttämättä ole vielä ensimmäisellä Lontoo-käynnillä koluttu.

The Wallace Collection on Marylebonen sydämmessä, kävelymatkan päässä Oxford Streetiltä. Talo ei näytä supervaikuttavalta ulospäin, mutta sisällä tunnet jo portaat nähtyäsi astuneesi palatsiin. Jokainen huone olisi näkemisen arvoinen jo ihan tyhjänäkin, mutta kun seinät on vuorattu ranskalaisella taiteella ja suurilla mestareilla, ja jopa huonekalut ovat upeita näyttelyesineitä, väitän tätä yhdeksi Lontoon parhaiten suuren suurilta massoilta piilotetulta museolta. Alakerrasta löytyy mieletön määrä haarniskoja ja keskiaikaisia sotimisvälineitä ja aseita aina peitsistä ja haulikoista erilaisiin piikkipalloihin. Myös Wallace Collectionissa on hyvä kahvila - suosittelen etenkin sangen kohtuuhintaiselle iltapäiväteelle.

The Saatchi Gallery löytyy Chelsean ytimestä. Saatchi keskittyy nykytaiteeseen. Näyttelyt vaihtuvat rivakasti, eli noin kolmen-neljän kuukauden välein. Näyttelyt ovat aina selkeitä ja usein hyvinkin meilenkiintoisen teeman ympärille kerättyjä. Viimeksi kävin katsomassa Neuvostoliiton jälkeistä taidetta, jossa keskityttiin paljon etenkin taiteeseen yhteiskunnallisen kritiikin ja jopa anarkian välineenä. Saatchi on käymisen arvoinen jo ihan Chelseaan tutustumisen takia - jos et tiedä mitä adjektiivi 'posh' tarkoittaa, se selviää kun käyskentelet King's Roadilla.The Photographer's Gallery on pieni, Oxford Streetin eteläpuolella oleva valokuvagalleria. Täälläkin näyttelyt ovat yleensä todella hyvin esitettyjä. Ilmainen pääsy ennen puoltapäivää. 

Onko teillä suosikkimuseoita Lontoossa? 

Julkaistu aiemmin http://fitterforlife.blog

3 kommenttia:

 1. Ihania museovinkkejä. Nyt hieman potkin itseäni, kun en joulukuussa käynyt The Saatchi Galleryssa, hotellimme oli nimittäin ihan Chelsean ytimessä ja ihastuin kaupunginosaan. King's Road on tosiaan aika posh, ja vielä enemmän sitä on Sloane Street, joka taitaa mennä jo luksuksen puolelle (ainakin oli paljon sellaisia kauppoja, jonne en olisi uskaltanut edes sisälle :)).

  Oma lempimuseoni Lontoossa taitaa olla hieman tylsästi Tate Gallery, rakastan brittiläisen "kultakauden" maalauksia.

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
 2. Moi Katja :). No se ei varmasti ollut viimeinen Lontoo-matkasi ja Saatchikin pysyy todennäköisesti paikallaan, joten ensi kerralla sitten :).

  Taten Turnerit on mahtavia! Oma suosikki isoista on Tate Modern, se on nyt etenkin laajennettuna todella monipuolinen.

  VastaaPoista
 3. Itse kävin lokakuussa koluamassa 1800-lukuun liittyviä paikkoja Lontoossa. Voisin suositella vaikka kahta aikakauden kotimuseota: Charles Dickens Museumissa ja Carlyle's Housessa pääsee ihan toisen aikakauden tunnelmaan, kuten toki monessa muussakin paikassa Lontoossa.

  Tunnetummista nähtävyyksistä voisin käydä kerta toisensa jälkeen esim. The National Galleryssa ja Tate Britainissa. British Libraryn perusnäyttelyä voi myös suositella, ja kirjastossa on paljon erittäin kiinnostavia vaihtuvia näyttelyitä myös. Itselleni on jäänyt sieltä mieleen näyttely Liisa Ihmemaassa -teoksesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!