Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 24. toukokuuta 2011

Haaste: Lukunurkka

K-blogin Jenni heitti ihanan ja ennen kaikkea helposti toteutettavan Lukunurkka-haasteen.

En itse asiassa lue (kirjoja) kotona kovin monessa paikassa: Yleensä sohvalla, joskus harvoin sängyssä jossa nukahtamisvaara on kuitenkin suuri.

Lukunurkka on minullakin ihan kirjaimellisti nurkka: Divaanisohvan kulmaan mahtuu sopivasti, vaikka sohvalle pyrkisi talouden toinenkin asukas. 


Sään salliessa myös parveke on ihana lukupaikka, jolle on helppo nostaa Fatboy -säkkituoli johon rojahtaa. Koska parvekkeelle paistaa ilta-aurinko, mikä tietysti sinällään päivät työpaikalla oleskelevan mielestä hyvä juttu, tulee parvekkeella kuitenkin helposti kuuma-ei kuuma -dilemma, eli suorassa auringonpaisteessa suunnilleen läkähtyy. Oheisjuomana suurin herkku kesällä ovat jääkahvi (niitä Nestcafen "lisää vain maito" -valmispusseja) ja jäätelökahvi (käytännössä melkein täytä muki vaniljajäätelöä, kaada päälle n. 1 dl kahvia).

Laajempi lukeminen on ollut viime päivät haaveiden tasolla, yksi syy alla. Mielenkiintoisia aikakauslehtiä on tusunnut kaikkialta niin, että kesken olevaan Miina Supisen kirjaan ei ole vain ehtinyt tarttua. Toisaalta aika on mennyt myös avoimen yliopiston kevään opintoja tehdessä ja kaikenlaista muutakin aktiviteettia (ja niistä toipumista...) on ollut tavallista enemmän.


Haaveilen kuitenkin jo vähän viikon päähän järjestelemästäni pitkästä viikonlopusta, jolloin ei ole mitään tekemistä.

Odottelen jo innolla että pääsen lukemaan muidenkin lukunurkista :).

3 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä lukunurkkasi, minunkin täytyy suorittaa tämä haaste jossain vaiheessa:)

  VastaaPoista
 2. Oi joi, Fatboy ja jäätelökahvia! Kuulostaa täydelliseltä lukunurkalta - vaikkei tuossa sohvassakaan mitään vikaa ole, päinvastoin. :)

  Kiva, että vastasit pikaisesti haasteeseen, toivottavasti muutkin innostuvat! Tirkistely on kivaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Sanna: Kiitos kommentista, suorita ihmeessä sinäkin!

  Jenni: Kiitos vaan itsellesi, minä menen myös tirkistelykierrokselle...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!