Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 22. marraskuuta 2011

Olisinpa minäkin lukenut, tai edes kirjoittanut

Suhtauduin viikonlopun alkaessa tuleviin lukemisiini todella optimistisesti. Pakkasin mukaan kaksi kirjaa ja jopa kuvautin lauantaina molemmat (kyllä, kuvautin, en kuvannut itse) harvinaiseksi käyneen päivänvalon aikaan. Nyt minulla olisikin kaksi tosi hienoa kuvaa kuvituksiksi kirjamietteisiin, harmi vaan että en ole lukenut kumpaakaan. 


Huxleyn Uljas uusi maailma on itse asiassa ihan hyvässä vauhdissa. Tykkään. Alkaa vielä radikaalimmin kuin odotin. En muista, olenko jo kirjoittanut, mutta haluaisin lukea pian myös 1984:n ensimmäistä kertaa ihan loppuun saakka ja tehdä näiden kahden tulevaisuuskuvaelman välistä vertailua. Molemmissa on ihan mutu-tuntumalta sanottuna pelottavan paljon toteutuneita asioita, mutta Huxleyn maailmankuvaa taidetaan silti pitää toteutuneempana. Joka tapauksessa, toivottavasti pääsen pohtimaan tätä pian vähän perusteellisemmin.

Kuten joku saattaa huomata, myös uuden sadon viiniä on jo maisteltu. Pullon vertaaminen chick lit -kirjan kanteen on osuva veto.
Nabokovin Lolitaki on joutunut jo kokemaan useamman uusimisen nettivarausjärjestelmän kautta. Voivoivoi... No, valitus ei auta. 

Voisin tietysti syyttää tästä lukemattomuudesta ihan vaan NaNoWriMoa (jonka tavoiteaikataulusta olen muuten ihan törkeästi jäljessä, mutta kuinka paljon, en kerro, koska kirin vielä!). Se ei kyllä olisi kovin reilua WriMoa kohtaan, koska oikeasti olen vaan puuhaillut paljon kaikkea muuta. Muun muassa katsonut aika monta jaksoa Greyn Anatomiaa.
Eilen nollasin päätä työpäivän jälkeen paitsi kuuman kaakaomukin, myös Gummeruksen kevätkuvaston seurassa. Valitettavasti minulla ei ole nyt heittää valokuvaa, kirjalistaa eikä edes linkkiä, koska kuvastoa ei vielä netistä löydy, mutta voi pojat (ja tytöt)... Olipahan taas lista kirjoja, joita kaikkia en koskaan ehdi lukea vaikka miten haluaisin! Koska epäilen, että lukumääräni on lähituleivaisuudessakin aika vähäinen, palaan varmaan tähän Gummeruksen kuvastoon vielä tarkemman fiilistelyn kera. Siihen asti ainakin spefifanit ja muut hörhöt voivat huvittaa itseään tutkimalla Raijan Taikakirjaimet -blogiinsa kokoamaa listaa. Wou vaan siitäkin.

8 kommenttia:

 1. Tuota viiniä parempaa oli/on Arts Beaujolais Nouveau, jota kävin hamstraamassa toisenkin pullon. :)

  Tällainen ulkokirjallinen kommentti tällä kertaa. Ai niin, ja Gummerukselta aion lukea ainakin Luptonin Sisaren, Shafakin Istanbulin (en muista nyt kirjan suomenkielistä nimeä tarkalleen) sekä Eino Leinon (!) Kirjailijoiden Helsingin. Ja ehkä Olssoninkin.

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaa kotimaiset, Kirjailijoiden Helsinki ja Nabokovin "uusin".

  Huxley on ollut lukulistallani siitä asti kun luin sen 1984 viime syksynä.

  VastaaPoista
 3. Minuakin kiinnostaa Kirjailijoiden Helsinki, eikä vähiten siksi, että olen haaveillut ko. aiheesta kirjoittamisesta itsekin, vain huomatakseni, että aihe on jo mennyt. Toivottavasti sitä on sentään käsitelty oikein.;)

  VastaaPoista
 4. Mä painin Täydellisen paistin kanssa ja keksin kaiken aikaa muuta sijaistekemistä. Selailin samoin Gummerusta eilen ja mietin, että kuinka monta mahtavaa kirjaa varmaan jääkään lukematta keväällä (vaikka Karoliina aina sitkeästi vakuuttaa, että pystyn lukemaan). ;)

  VastaaPoista
 5. Jenni, voi harmi kun aiheesi meni, mutta arvasin, että tuo kirja kiinnostaisi sinuakin. :)

  Ina, hahaa! No keväästä en mene takuuseen, mutta ei se pikkuvauva-aika ikuisuuksia kestä. Ja monet vauvat kaikesta pelottelusta huolimatta nukkuvat tosi paljon. Ja mahdollisia imetyshetkiä varten voi hankkia sellaisen "lukutuen", että voi helpommin lukea samalla. :)

  VastaaPoista
 6. HÖRHÖT? :D

  Tsemppiä kirjan kanssa. Marraskuuta on vielä jäljellä ja pakko on tunnetusti paras muusa :)

  VastaaPoista
 7. Ylläolevaan vielä: imettäessä pystyy erinomaisesti lukemaan.

  Neulomaan ei.

  VastaaPoista
 8. Karoliina: Kiitos vinkistä! Minulle itse asiassa selvisi tämä koko juttu (marraskuun kolmas torstai) ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna. Ensi vuonna pitää ottaa laajempi maistelurepertuaari :).

  Hanna: Joo, se Nabokovkin kiinnostaisi, kunhan saisi ensin Lolitankin tahkottua... Siinä on muuten tosi hieno kansi, siis Lolitassa.

  Jenni: Ou nouuu! No tuo taas opettaa, että asioihin pitäisi tarttua ripeästi, toivottavasti siula on jo joku toinen aihe haaveissa :).

  Ina: Nimenomaan. Miten monta ihanaa kirjaa joita en koskaan ehdi lukea taas ilmestyy. Mahtavaa!

  Karoliina: Jos minulla on joskus lapsia, toivon todella että tuo Inalle kertomasi uniasia pitää paikkansa.

  Liina: Nimenomaan! Vasta taas eilen minulle kerrottiin yhdestä tyypistä joka on myös "niitä ihmisiä" eli lukee kirjoja. Kyllähän nyt jo joittenkin scifiä ja fantasiaa lukevien, omg, täytyy olla tosi hörhöjä :D.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!