Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kaikille wannabe-pariisittarille: How to be Parisian wherever you are

Hei kaiken kirjamessuhuuman keskelle! 
 
Kirjan nimi: How to be Parisian wherever you are  
Kirjoittajat: Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret ja Sophie Mas  
Kustantaja: Doubleday  
Julkaistu: 2014  
Mistä minulle: Amazon.com  (Kindle)

"How to be Parisian wherever you are" on viihdyttävin kirja jonka olen lukenut aikoihin! Samalla sen hankintaprosessi toi esiin vähän kaksipiippuisen nykysuhteeni kirjakauppoihin.

Muuttaessani pari kuukautta sitten ja raahatessani x kappaletta paperikirjoja mukanani viidennestä kerroksesta toisen talon neljänteen kerrokseen - ei hissiä, tietenkään, ja huonekorkeus on muuten kohdillaan - päätin, että paperikirjojen hamstraamiseen saa tulla nyt tiukka loppu. Yksi ulos, yksi sisään.

Silti löysin itseni eräänä lauantaina vaeltelemasta valtavan "kulttuuritavatalon", Dussmannin käytäviltä englanninkielisten kirjojen joukosta.

How to be Parisian wherever you are kiinnitti huomioni kauniilla kannellaan. Lehteilin kirjaa vähän, ja luin hauskoja lauseita sieltä täältä. Tämä pitää saada, ajattelin, näpyttelin illalla Kindleä ja olin valmis. Hieman huono omatunto, olin käyttänyt kirjakauppaa vain inspiraation lähteenä ja näyteikkunana - kyllä. Voiko sitä paikata jotenkin? Ehkä. Vähän myöhemmin olin eräässä toisessa kirjakaupassa, nyt vain tappamassa aikaa kaveria odotellessani. Kirjoitin parin kirjan nimen ylös, harhailin tuoksukynttilöiden luo ja ostin muutaman mahtavalta tuoksuvan tuikun, loppusumma seitsemän euroa. Vaikka en ostanut yhtään kirjaa, tunsin olevani vähän parempi ihminen kuin silloin, kun käytin ihanaa kirjakauppaa vain inspiraation lähteenä. Näen oheistuotemyynnissä siis myös  hyviä puolia, kuten että huonoa omatuntoa mistä milloinkin potevat ihmiset voivat yrittää ostaa paremman omantunnon.

Mutta niin, tähän kirjaan!

How to be Parisian kertoo juuri siitä, mistä lupaa. Kirja on neljän ystävyksen kirjoittama, ja sävy  hauskan sarkastinen. Neuvot ovat simppeleitä ja osin jopa fiksuja.

Älä pelkää vanhenemista, ole aina valmis tapaamaan kuka tahansa niin henkisesti kuin fyysisestikin, hanki jokin tyyliisi sopiva erityinen vaate tai asuste jota rakastat ja käytä sitä paljon. Hiukset voi leikata itse, älä koskaan kuivaa niitä hiustenkuivaajalla. Lauantaisin ei mennä ulos vaan järjestetään illalliskutsuja, tosin korkeintaan kuudelle hengelle kerrallaan. Opettele hallitsemaan kaksi illallisen pääruokaa loistavasti, yksi nopea ja yksi pitkää valmistusaikaa vaativa. Ja sitten on tietenkin paljon parisuhteisiin liittyviä neuvoja, kuten kuinka saada mies luulemaan, että sinulla on rakastaja (epäilen, kuinka moni nainen Ranskan ulkopuolella oikeasti käyttää näitä neuvoja).

Kuten listastani voi jo päätellä, kirja oli mielestäni kertakaikkisen erinomainen ja mahtavan viihdyttävää luettavaa! Sitä ei todellakaan ole tarkoitettu toista perässä -oppaaksi vaan hauskaksi katsaukseksi pariisilaisten elämään. Suosittelen ihan jokaiselle Ranska-fanille.

Kirjasta ja sen kirjoittajista löytyy paljon mielenkiintoisia artikkeleita, kannattaa tutustua ainakin seuraaviin: Into the Glossin juttu tavoittaa kirjan hengen lukuisilla sitaateillaan ja Voguessa kerrotaan enemmän kirjan pääkirjoittaja Anne Berestistä.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika mainiolta. Jostakin syystä luen viihteeni mielellään muussa muodossa kuin fiktiona. Fiktiossa liika kepeys jättää helposti tyhjän olon, mutta tämäntapaisissa kirjoissa saatan hyvinkin nauttia siitä.

  Taidanpa laittaa tämän lukulistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja tosiaan on aivan huippu! Näin vähän jälkikäteen suosittelisin muuten sen ostamista paperiversiona - selasin sitä vielä uudestaan kirjakaupassa, ja tajusin, että kuvat näyttävät siinä todella paljon paremmilta! Tämä on muutenkin sellainen kirja, jota selailisin pikaisesti mielelläni jälkikäteen uudelleen, ja Kindlellä se vaan on vähän hankalampaa.

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!