Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Ruusuja!

Ruusuja!

Opuscolo - kirjasta kirjaan lahjoitti minulle kauniita ruusuja, kiitos!

Kysymykset ovat yhtä lukuunottamatta äärimmisen vaikeita enkä osaa antaa niihin yhdellä sanalla täydellistä vastausta, mutta tässä tulee:

Lempiruoka: Hmph, pidän hyvästä ruuasta (kukapa ei?) mutta siis skaala on laaja. Muun muassa savustettu (suomalainen kirjo)lohi, fondue ja raclette ovat ehdottomasti lempiruokia. Lihansyönnin kanssa olen yrittänyt suunnata jostain kuulemani erinomaisen lausahduksen "pihvin syöminen ilman viiniä on eläinrääkkäystä" suuntaan, eli harvemmin mutta parempaa, mutta pihvikin siis kelpaa... Töissä valikoituu melkein aina kasvisvaihtoehto, kotiinkin olen keksinyt jo muutaman molemmille kelpaavan kasvisruuan. Sushista, hyvästä pastasta, pitsasta jne pidän tietysi myös.

Lempimakeinen: Tämä on helpompaa jos kerron mistä EN pidä. En pidä 1. englantilaisista viinikumeista 2. kovista hedelmäkarkeista 3. hedelmäaakkosista tai salmiakkiaakkosista. Jos muita karkkeja ei ole, nämäkin kuitenkin kelpaavat. Jos kuitenkin pitäisi valita vaan yksi karkki loppuelämäksi, se olisi edelliseen vastaukseen liittyen ehkä hieman yllättäen punamusta sirkusaakkonen. Jos pitää valita tämän hetken lempikarkki kun kaikkia karkkeja saa syödä, niin se on Malacon MUST Dark Shot -salmiakki. Suklaasta tykkään myös, kuohuviinin kanssa valkoisesta, kahvin kanssa ja muutenkin tummasta. Pidän kyllä myös kaikista maustetuista maitosuklaista (Fazerin Marianne, Lontoonrae jne) mutta niitä tulee syötyä helposti ihan liikaa joten en niitä edes osta. Tämän hetken lempisuklaa on helppo valita, se on Maraboun Lemon & Ginger -suklaa. Oikeastaan en olisi halunnut kertoa tätä, koska nyt ehkä käy vielä useammin kuten perjantaina kävi: Kyseistä suklaata ei ollut jäljellä Prismassa eikä S-marketissa. Lohdutukseksi ostettu Hazelnut & Nougat oli kyllä ihan kelvollista mutta ei silti ulotu lähellekään Lemon & Gingerin tasoa. Nyt pitää vaan toivoa, että valmistuslinja ei ole mennyt rikki tai muuta vastaavaa. Kaikki chilisuklaat ovat myös hyviä.

Lempilukeminen: Tämä on näitä "valitse kaunein lehti tästä puusta" -juttuja. Aika moni on varmaan jo blogista lukenut, että kaikenlainen lukeminen. Tai siis että erinomaisia teoksia löytyy kaikenlaisista genreistä. Lempilukeminen on tilanneriippuvaista, yhtä lempikirjaa en taida vaan osata mainita. Siis: Tyhmä kysymys! Mielestäni on myös aivan väärin rinnastaa lempikirja -kysymys kysymykseen "mitkä kirjat ottaisit autiolle saarelle mukaan" (pääsisikö sieltä muuten pois?), siihen on helpompi vastata (ainakin jos sieltä pääsisi myös pois). Autiolle saarelle ottaisin sellaisia monimutkaisia kirjoja kuten Hal Duncanin Vellum ja Ink (jälkimmäitä en ole vielä lukenut, ensimmäiselle uusintalukemisesta ei olisi haittaa), Gene Wolfen Books of the New Sun -kirjat (en ole lukenut), Hannu Rajaniemen the Quantum Thiefin uusintakierrokselle ja ehkä Jane Austenin kootut.

Lempipaikka käsitöille: Tämä on se helppo. Sohva. Sohvalla voi neuloa, tosin viime talvena sain siitä järkyttävän hartiajumin.

Lempielokuvani: Ei järjestyksessä Inception, Taru sormusten herrasta (kaikki osat), Twilightit, Mies ilman menneisyyttä, Kill Bill 1 ja 2, Amélie, Tunnit. Harry Pottereita ja James Bondeja on myös kiva katsoa. Ja välillä kertakäyttöhömppää.

Olen ehkä vähän huolissani siitä, että lempimakeisesta tuli noi pitkästi juttua, mutta asia nyt lienee kaikille selvä :).

Lahjoitan kimpun intopiukealle työmuurahaiselle Comments -blogiin. Blogin pitäjä tuntuu lukevan kausittaisen ahkerasti myös laadukasta proosaa, eikä ainakaan minua haittaisi vaikka kirjoittaisi siitä joskus laajemminkin *vinkvink* :).

3 kommenttia:

 1. Hauskaa oli lukea lempiasioitasi, Tessa! Karkit ovat aika keskeinen juttu. Mikään ei ole pahempaa kuin se, että karkkihetkellä suuhun sattuu hirvitys ;)

  VastaaPoista
 2. Apuaaaa, dismissaan aina tuon lukemiskysymyksen, kun en osaa ollenkaan päättää. Mutta nyt pakotit, joten otan haasteen vastaan :D

  VastaaPoista
 3. Valkoinen kirahvi: Kiitos! Kyllä, karkit on vakava asia. Ja etenkin niihin liittyen voi sanoa Suomen olevan maailman paras maa!

  Comments: No, harmaat aivosolut raksuttamaan :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!