Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kirjatohtorilla käymässä

Lappeenrannan maakuntakirjastossa oli taas mielenkiintoinen tapahtuma: Eilen, ystävänpäivänä, siellä järjestettiin kirjankorjauspaja! Valitettavasti ehdin paikalle vasta viisi minuuttia ennen pajan loppua, mutta sain kuitenkin ystävälliseltä kirjatohtorilta, Minna Toloselta, pikaesittelyn siihen, mitä kaikkea pajassa oli päivänä aikana puuhattu. 

Kuva weheartit.com
 Jostain syystä en aikaisemmin ollut tullut edes ajatelleeksi, että tietenkin kirjaston kirjat kuluvat ja vaativat jatkuvaa korjausta ja että niitä todella korjataan jatkuvasti! Irronneet sivut kiinnitetään ja revenneet kannet korjataan, mahtavaa. Tämä kaikki vaatii tietenkin oman osaamisensa ja laitteistonsa.

Kuvia kirjankorjauspajasta pääsee katsomaan täältä. Olen muutenkin iloinen, että kirjasto tiedottaa aktiivisesti Facebookin kautta, näin minäkin saatan vahingossa vaikka kuulla kaikesta järjestetystä. Facebookissa selvisi kirjastosta kadonneiden Pallo -tuolien kohtalokin: Ne ovat onneksi vain korjattavina.

Käyttekö te kirjastoissa järjestetyissä erikoistapahtumissa? Mitä teidän kirjastossanne on järjestetty? 

Minä olen käynyt kuuntelemassa Hynysen esitelmää kirjoittamisesta. Ko. esitelmää käsittelevä postaus on muuten blogin ehdottomasti suosituin yksittäinen postaus koskaan, kiitos Kotiteollisuuden kotisivujen linkkauksen. Muita kirjailijapuheenvuoroja en ole käynyt kuuntelemassa, vaikka ne periaatteessa ihan mielenkiintoisilta vaikuttavatkin. Tutkin myös aina kaikki erilaisten teemojen ympärille kootut kirjavinkit.

4 kommenttia:

 1. Meidän lähikirjasto on niin pieni, ettei siellä ole tapahtumia. Pääkirjastolla on usein aina "jotain", mutta vasta nyt ovat siellä heränneet kunnolla noihin kirjailijavieraisiin ja kävinkin tosiaan kuuntelemassa Marisha Rasi-Koskista toissaviikolla. Aion jatkossa käydä heti jos on joku mielenkiintoinen kirjailijavieras :)

  VastaaPoista
 2. Meidän kirjastossa on tosi harvoin jotain muuta ohjelmaa, kuin näyttelyt. Tai sitten en koskaan hoksaa, jos siellä kirjailijoita tms. käy.

  Olisipa meidänkin kirjastossa pallotuolit!

  VastaaPoista
 3. Oi, keksin juuri itselleni uuden tulevaisuuden haaveammatin; kirjatohtori. ♥
  Olen ollut joskus kirjansidontakurssilla ja viitisen kirjaa olen itse sitonut. Kyllä se yhden kirjan tekeminen on pitkä ja vaivalloinen prosessi (vaikka koneet varmaan sitä nopeuttaakin), mutta antoisa.

  Suuren kulttuurikaupunkimme Turun kirjastossa on vaikka mitä oheijuttua, mutta harvoin mitään oikeasti _kirjoihin_ liittyvää. :D

  VastaaPoista
 4. Susa: Oo, täällä on tähän saakka käynyt vähän (minulle) tuntemattomampia kirjailivieraita. Humasin tosin, että jossain vaiheessa on tulossa käymään Riikka Pulkkinen. En vaan tiedä uskallanko mennä kuuntelemaan...

  Maija: Näyttelytkin on kyllä kivoja, siis eri kirjateemojen ympärille kootut. Pallotuolit on aivan ihanat, tosin niihin unohtuu helposti vähän pidemmäksi aikaa kuin on tarkoitus. Mutta niissä kyllä ihan kirjaimellisesti on omassa kuplassaan!

  peikkoneito: Loistavaa! Hassua että minäkään en tuota korjausta ole aiemmin ajatellut, vaikka kyllähän niitä kirjoja yhä sidotaan muutenkin. Kirjansidontakurssi oli varmasti mielenkiintoinen, en tosin tiedä riittäisikö itsellä kärsivällisyys moiseen vaikka hommaa arvostankin :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!