Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

perjantai 2. marraskuuta 2012

MiniBePe ja pikanen kuukauden tilinpäätös: Lokakuu

Brunssielämää

Viikonloppuna eloni oli niin onnellista, että luonani oli käymässä ystävä, jonka sain nyhdettyä sunnuntaiaamuna ihmisten aikaan brunssille. 

Paikka oli tietysti valittu huolella viikkoja etukäteen. Joidenkin ravintoloiden ja kahviloiden turmaksi henkilökohtaisella ranking-listallani meinaa koitua ylisuuri ennakkohehkutus. Näin oli käymäisillään myös Prenzlauer Bergin helmeksi mainostetun Anna Blumen brunssin kanssa. Erittäin kiva varsinkin loistavassa seurassa, mutta ei nyt niiiiiiiin ihmeellinen. Moni oli kuitenkin minua vakuuttuneempi ja valmis aamupalastamaan jopa hyytävässä ulkoilmassa. Kunnon pohjoismaalaisina ja lämpimiin sisätiloihin tottuneina jonotimme ystäväni kanssa mieluummin 20 minuuttia pöytää sisältä.

Berliinin brunssitarjonta on mainiota, mutta yksi asia minua kevyesti ärsyttää joka kerta: Halvoilta vaikuttaviin brunsseihin ei käytännössä koskaan kuulu mitään juotavaa, joten esimerkiksi 8 euron ruokalaskun päälle saa helposti pulittaa vielä ainakin pari euroa kahvista ja helposti saman verran vedestä, mehuista nyt puhumattakaan. 


Brunssi sai kuitenkin yllättäviä lisäpisteitä: Saimme pöydän, josta oli suora näkymä mielettömän viihdyttävään kirjojenvaihtopisteeseen. Pölkkyjen luona kävi jatkuva kuhina, kun ihmiset toivat ja veivät kirjoja tai pysähtyivät vain hetkeksi tutkimaan puunrunkoihin kaiverrettujen laatikoiden sisältöä.

Kirjaelämää

Lokakuussa luin vain hyviä kirjoja. Rajaniemen The Fractal Prince suorastaan vaatii uusintalukemista, ja saman kohtalon jakanevat Itärannan Teemestarin kirja ja Timosen Aika mennyt palaa. Lisäksi luin mutta toistaiseksi bloggaamatta jäi Italo Calvinon Kosmokomiikka, josta voin jo nyt mainita mieleen jääneen erityisen tiiviisti kohdan, jossa tyypit räpistelivät maan ja kuun vetovoiman välissä. Keksin niin monta tosielämän esimerkkiä samankaltaisesta tilanteesta...

Harvasta (sorisori) päivitystahdista huolimatta blogissa on ravannut melko paljon porukkaa ja hauskoja hakusanojakin löytyy. "Nainen lukee scifiä" mätsää ihan hyvin blogin sisältöön, mutta "miika nousiainen vaimo" sai minut jo vähän kohottamaan kulmakarvoja.  "E-kirjojen hinta suomessa" puhututtaa kuukaudesta toiseen. Olisi kuitenkin kiva tietää, miksi blogiini on tultu kuukauden sisällä viidesti sanarimpsulla "välillä ajattelen että". Toivottavasti henkilö on jo tallentanut blogin kirjanmerkkeihinsä tai etsiytyy blogiin kuukauden suosituimmalla hakusanalla "aamuvirkku yksisarvinen".


6 kommenttia:

 1. Ihanankuuloinen brunssi, mutta varsinkin tuo kirjojenvaihtolaatikko! On täälläkin päin samalla idealla hyllyjä jossakin, mutta tuossa puussa roikkuvassa laatikossa on vain niin paljon enemmän tunnelmaa. ;)

  VastaaPoista
 2. Oh mikä brunssipaikka. Pitääkin käväistä, kun seuraavan kerran suuntaan sinne pohjoiseen (pitäisi tulla jo ennen joulua parturiin mutta saapas nähdä, onko aikaa). Ja samalla täytyy tsekata tuo hurmaava kirjojenvaihtoboksi! Ehkä näen vilahduksen aamuvirkusta yksisarvisestakin :D

  VastaaPoista
 3. peikkoneito: Brunssi (tai brunssiaikaan nautittu aamupala...) oli kyllä huippu! Me valittiin talon erikoinen eli semmoiselle kolmikerroksiselle kakkuvadille koottu setti :).

  Helmi: Joo! Onko sulla sitten joku vakiparturi täällä vai onko hinnat siellä etelässä ihan hulluja? Laukkailen näillä kulmilla sangen aktiivisesti joten ehkä voidaan sopia vaikka kahvit johonkin?

  VastaaPoista
 4. Nämä Berliinijuttusi ovat ihania ja kamalia, koska tulen aina kauhean kateelliseksi! ;)

  Blogissani on sinulle tunnustus, hae pois jos haluat! :)

  VastaaPoista
 5. Minä piipahdinkin juuri Berliinissä lyhyesti lokakuussa ja ihanaa oli!! Edellisestä visiitistä olikin jo yli 10 vuotta. Ihastuin kaupunkiin tällä kertaa oikein kunnolla. Ja olin äimistynyt, kun vielä lokakuussa monet kulkivat T-paidassa!

  VastaaPoista
 6. Suketus :). Kiitos kovasti niin kehuista kuin tunnustuksestakin! Berliini on ihana, mutta voisi kyllä sanoa, että "uusi kaupunki - uhka vai mahdollisuus blogille?". Tuntuu, että semmoista perus arkikuviota ei ole ihan säännöllisesti syntynyt vieläkään!

  Reeta: Oi kiva että viihdyit! Lokakuussa täällä oli tosiaan viikon ihan hämmästyttävän lämmintä, mutta lämpötilat tippuivat nopeasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!