Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Jørgen Brekke: Armon piiri

Kirjan nimi: Armon piiri  
Kirjoittaja: Jørgen Brekke 
Sivuja: 333 
Kustantaja: Johnny Kniga 
Julkaistu: 2011 
Mistä minulle: Kustantajalta

Kuva WSOY
 Hyvä jännitysvireeni sai jatkoa! Brekken kirja on sekoitus Ruusun nimeä, Jø Nesboa ja Hammerien Saastoja. Ensimmäisestä on lainattu munkki, toiselta kirjailijalta kotimaa ja kolmannesta tunnelma - mitään oikeaa yhtymäkohtaa en kirjojen välillä keksi, mutta silti juuri Saastat tuli Armon piiriä lukiessa mieleen. Mitään kauhua kirja ei ole, mutta nyljetyt ihmiset ovat silti ällöttäviä. 

Armon piirissä kuljetaan kolmea juonilinjaa. Ensimmäinen alkaa keskiaikaisesta Norjasta, toinen nykyajan USA:n Richmondista ja kolmas nykyajan Trondheimista. Richmondia ja Trondheimia yhistävät omituiset, suorastaan sarjamurhamaiset murhat.

Tässä kohtaa voisin sanoa, että mielestäni juuri dekkareista ja trillereistä on aina kaikkein vaikeinta kirjoittaa blogipostausta tai yleensäkään sanoa mitään: Jos lukija tai keskustelukumppani ei ole niitä vielä lukenut, juonesta ei viitsi kertoa juuri mitään, ja yleensä dekkarit ja trillerit eivät herätä mitään erityisen henkeviä ajatuksia joita haluaisi päästä jakamaan. 

Osaan siis sanoa vain, että Armon piiri on vähän halvasta nimestään huolimatta oikein taitavasti kirjoitettu ja hyvä trilleri. Esikoiseksi se on suorastaan ihaileva, ja kirjasta pitävät varmasti etenkin historiallisia knoppeja ja "vähän fiksumpia dekkareita" arvostavat. Brekke julkaisee 

Armon pirii on luettu myös ainakin Kirjasfäärissä
 
 


Brekken toinen kirja, Uneton, on juuri julkaistu suomeksi, ja Leena Lumi on ehtinyt jo lukemaan kirjan ja bloggaamaan siitä. Hänen mukaansa toinenkin kirja on lukemisen arvoinen!

5 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mari, käyn kurkkaamassa :).

  VastaaPoista
 4. Minäkin luin tämän pääsiäisenä, vaikka en ole ehtinyt blogata kirjasta vielä. Tykkäsin! :-)

  VastaaPoista
 5. Pidin todellakin Unettomasta ja aion lukea tämänkin, mutta vasta suvella. Armonpiiri lähti minulta tänään lainaan trillerihullulle ystävälleni. Juuri ne historialliset jutut ovat kaiken pointti;)

  Jos luet Unettoman, joka muuten on nyt arvonnassani yksi palkinnoista, niin kiltti, vinkkaa minulle...Olen suurimman osan aikaa ihan pihalla kaikesta.  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!