Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

perjantai 2. elokuuta 2013

Hikinen heinäkuu

Hikisen päivän ilta
Heinäkuu oli niukkalukuinen. Vaikka olen tehnyt kaikenlaista järkevääkin, alan jo itsekin tympääntymään iltojen vapaahetkien kulumiseen lukemisen sijasta epämääräiseen koneella surffailuun. Onneksi aikaa koneella ei ole enää pakko kuluttaa: Uuden asunnon löytyminen josta raportoin jo aikaisemmin, vei ison huolen mukanaan.

Vaikka asunnon etsiminen ja hakeminen oli äärimmäisen ärsyttävää puuhaa, löytyi siitä yksi hyväkin puoli: Sain taas kokea Berliiniä pienen hetken vasta saapuneena ulkopuolisena, joka miettii, miltä kaupungin eri puolet näyttävät ja missä kohtaa leikkauskohta asuntojen hinnan, sijainnin ja kivuuden kuvaajien käyrät leikkaavat toisensa.

Tämän kaltaisten syvällisten asioiden pohdinta selittäneekin osaltaan heinäkuun mielenkiintoista kirjalistaa, joka ei ollut ihan minua. Kaipaan jo jotenkin syvemmän ja spekulatiivisemman ja kyllä, scifimmän kirjallisuuden pariin! Alan harkita jo vakavan lukusuunnitelman laatimista vuoden loppupuolelle, jotta lukemiseen palaisi taas se saavuttamisen, oivaltamisen ja syventymisen ilo joka siinä viime vuonna oli. 

Pidemmittä puheitta, heinäkuun luetut: 

Stieg Larsson: Tyttö joka leikki tulella
Oletko kuullut Stieg Larssonista? Ai no sitähän minäkin. Hehkutetun Millenium-sarjan kakkososa. Vertaa sipseihin tai ranskalaisiin. Aion lukea kolmannenkin osan, vaikka se ei taida nyt ihan vielä upota. 

Lisbethin tausta selviävät Miehet jotka vihaavat naisia -kirjan kertomuksi syvällisemmin, toimittaja Blomkvist on edelleen hukassa ja pahikset ovat aina vain pahempia. 

Moni kehui Millenium-sarjan kakkososaa ykköstä paremmaksi, mutta itse olen väitteestä vähän eri mieltä. 

Venla Hilden: Mediahuora
Lue kommentit täältä. En vakuuttunut 

L. M. Montgomery: Anne of Green Gables
Annan nuoruusvuodet oli sentään positiivinen yllätys! Montgomery on minulle ennestään vieras tuttavuus, mutta voisin kuvitella lukevani esimerkiksi juuri Annan edesottamuksia jatkossakin kevyiksi välipaloiksi. 

2 kommenttia:

  1. Juupa juu - Millenium-sarja on ollut lukulistallani jo suhteellisen kauan. Ehkä minä piakkoin...

    VastaaPoista
  2. Minna, luulen että tykkäisit, joten kannattaa kyllä tarttua Milleniumeihin kun aika on kypsä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!