Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

maanantai 13. tammikuuta 2014

Kuvakavalkadi vuodelta 2013

Innostuin monen muunkin tekemästä kuukausikatsauksesta menneeseen vuoteen, joten päätin tehdä sen itsekin. 

Tässä postauksessa käyn läpi lähinnä ei-kirjallisiin asioihin liittyviä tapahtumia. Viime vuonna luetuista kirjoista julkaisen vielä pika-arviot.

Vuosi 2013 oli blogihistoriani huonoin lukuvuosi, mutta reissuja kertyi sitäkin enemmän. Suomessa kävin peräti seitsemän kertaa. Tämä oli vähän vahinko, sillä häät lisäsivät saldoon kolme sellaista matkaa, joita muuten en olisi tehnyt. Muita ulkomaanreissuja tein Amerikkaan, Sveitsiin ja Persianlahdelle.

Tammikuussa otin vuoden 2013 vastaan Brandenburgin portilla Bonnie Tylerin (I need a hero), Pet Shop Boysin ja kirjaimellisesti miljoonan muun ihmisen kanssa. Raketit räiskyivät välillä vähän liiankin lähellä.

Lukemisten puolesta tammikuu oli kohtuullinen. Luin mm. yhden Finlandia-voittajan, Ulla-Lena Lundbergin Jään. Jälkikäteen ajateltuna kirja oli ihan hyvä, mutta ei tarjonnut mitään kovin uusia ajatuksia.

Helmikuussa lensin Amerikkaan polttamaan jämälomiani vuodelta 2012.  Olin muutaman päivän ihan yksin New Yorkissa ja todella intensiivisen kaupunkikatselun jälkeen lepäsin kaverini luona Pohjois-Carolinassa. New York teki lähtemättömän vaikutuksen - sinne pitää ehdottomasti päästä vielä uudestaan! Kaupunki on erinomainen kohde myös yksin reissaavalle.

Tämmöiset näkymät olivat kuin suoraan elokuvista.

Tällaisia taideteoksia ihmettelin MoMassa.


Hytisin ja ihailin kaupungin siluettia vapaudenpatsas-risteilyltä.
Manhattania oli tietysti ihmeteltävä myös ylhäältä
Matkalla luin myös Gone Girlin, josta olin todella innoissani. Innostuin myös self-helpistä ja ostin The Happiness Projectin.


Maaliskuussa matkustin pääsiäisen viettoon Suomeen. Näillä main tein myös toisen reissun kaverini polttareihin Helsinkiin, joissa olin innoissani ystävien näkemisen lisäksi lasersodasta pikkulapsia vastaan! Välissä kuntoilin ahkerasti.
Sota sosiaalisessa mediassa saksalaiseen tapaan: Kuntosalin kuukausimaksu nousee 16,90 eurosta melkein kahteenkymppiin.
Maaliskuun kaksi luettua kirjaa olivat melkein liiankin synkkä yhdistelmä: Dekkari Armon piiri ja dystopia Kuivunut maailma.


Huhtikuussa suuntasin perhematkalle. Nyt vuorossa oli todella eksoottinen Persianlahden risteily josta kerroin näissä kahdessa postauksessa.

Ihan kaikke en risteilystä ehtinyt kirjoittaa. Seikkailimme muun muassa paikallisen taksikuskin kanssa Omanissa ympäri Muscattia. Saimme kierroksen ties mihin luksushotellien auloihin ja seminaarihuoneisiin, välillä pysähdyttiin rukousaikana moskeijaan ja sitten taas jatkettiin matkaa. Ostoksilla taksikuski tinki kuin arabi myös asiakkailleen. Mieleenpainuva päivä! 

Taksikuski johdatti Hyatt-hotelliin

Ja Hyatt-hotellin uima-allasalueelle.

Abu Dhabissa kävimme Sheik Zayed Grand Mosquessa. Se oli ihan mielettömän iso ja ihan mielettömän valkoinen.

Sisätöissä ei oltu hutiloitu.
Ei sitten yhtään.
Abu Dhabi.
Abu Dhabi noin muuten oli todella omituinen paikka. Lämpötilä oli aikalailla sietämätön, eikä huhtikuussa ollut vielä edes kesä. Silloin uima-altaissa on kuulemma käytössä viilennys.

Dubaikin oli aika toiselta planeetalta.
Dubain parasta antia oli aavikkosafari pikkujeepillä, jossa kieltämättä tuli lopuksi vähän paha olo, toisille enemmän ja toisille vähemmän. Oli silti sen arvoista!

Toukouussa oli vapaata milloin minkäkin pyhäpäivän varjolla. Yhteistä näille päiville oli oluen virtaus.


Viikonlopuihin kuului usein hyvä aamupala. 



Kesäkuussa menimme Suomeen pitkäksi viikonlopuksi pikavisiitille ja loppukuusta lomalle. Oli ihanaa, kun kaikki paikat eivät olleet täynnä ihmisiä, yöllä oli valoisaa ja ulkona siedettävä juoksukeli. 

Perillä keskellä yötä
 
Suomireissujen välissä kävimme juhannuksena vaihtoveljen häissä Sveitsissä. Ne järjestettiin pienessä "linnasessa" jonka koristeluun pääsimme osallistumaan. 

 
Aika on kullannut muistot, tai sitten Suomi-lomalla oli oikeasti koko ajan tosi hyvä ilma.


Heti kun pitkältä Suomen-lomalta oli heinäkuussa palattu, kävimme kirjoittamassa uuden asunnon vuokrasopimuksen. Se oli pitkä, sitä käytiin läpi tunti ja siinä kiellettiin pulujen ruokkiminen neljästi. Vähän turhan raskas tipautus Saksaan heti Suomen jälkeen.

Heinäkuu oli polttavan kuuma. Ongelma oli, että ihmsiä oli ihan liikaa ihan joka paikassa. 

Kuvanottopäivänä kävelimme viiden kilometrin lenkin erään pienen järven ympäri vapaata rantapaikkaa etsien. Emme löytäneet.

Elokuu kului muuttosumussa. En nimittäin blogimerkintöjen mukaan ole lukenut yhtään mitään koko kuussa - milloinkohan tämmöistä on tapahtunut viimeksi? Muutto oli suunnilleen niin hirveä kuin mitä muuton voi kuvitella neljännen kerroksen hissittömästä asunnosta kuudennen kerroksen hissittömään asuntoon olevan. Lämmintä oli neljäkymmentä astetta, muuttopäivä tuli meistä riippumattomista syistä puun takaa ja tavaraa vain oli, oli ja oli. Kamalinta kannettavaa olivat ikean peiliovelliset vaatekaapit, jotka kannettiin erään työkaverin neljännen kerroksen - hahhahhah - hissittömästä asunnosta. Vannoin, että seuraavan muuton tekevät muuttomiehet.

Kipaisimme kuitenkin myös serkkuni häihin Lappeenrantaan ihan vain viikonlopuksi. Lähtö oli perjantaina töiden jälkeen, paluu sunnuntaina. Tulipahan tehtyä, mutta reissu oli rankka.

Lappeenrannassa ihanaa oli kauneus, kavereiden tapaaminen ja risteily häihin. Hämmentävää oli kaupungin pienuus. Oliko se aina noin pieni?
Ilta pimeni kauniisti elokuussa.

Syyskuussa pääsin synttäreiden kunniaksi huippukivalle viikonloppumatkalle Rügen-nimiselle saarelle.

Sää ei enää ollut kovin lämmin, mutta tunnelma ja meren äänimaailma kuin Välimerellä!


Lokakuussa teimme päiväretken Sächsische Schweitz -alueelle ja Bastein sillalle. Alueella on aivan upeat maisemat, joten suosittelen retkeä sinne Berliinissä pidempään oleskeleville oikein kovasti! Alueella voi ainakin vaeltaa ja ihailla kalliokiipeilijöiden menoa.

Kalliokiipeilijöitä näkyi jokaisella jyrkänteellä.

Maisemat olivat jylhät. Ja ihmisiä riitti täälläkin. Huokaus
Lokakuussa oli myös ihana Suomi-loma. Pääsimme muun muassa testaamaan uutta mökkiä ja yleisesti nauttimaan rauhasta. Suunnitelmissani oli ehtiä tylsistymään tällä lomalla, mutta se ei kyllä onnistunut.  


Kuun lopuksi tulin bloggaajakaapista ulos paljastaen henkilöllisyyteni. 

Marraskuussa tein ihan ensimmäisen videobloggaukseni. Aion ehdottamasti jatkaa myös vloggausta, mutta vaivalloista puuhaa se kieltämättä on. Yhteen pitää sovittaa niin valoisa aika, suotuisat sääolosuhteet, luettu kirja kuin tarpeeksi kärsivällisyyttä videoiden läpikäymiseenkin. 

Muuten kuukausi oli aika perusmenoa. Viikonloppuisin hain tässäkin kuussa aina aamupalaa leipomosta. 

 

Joulukuussa pääsin taas hyvään luku- ja bloggausvauhtiin. Postasin ja luin joulukuussa enemmän kuin missään muussa kuussa vuonna 2013. Tämä lupaa siis hyvää vuodelle 2014! Tein blogille myös oman facebook-sivun josta voi myös seurata postauksia.  



On vähän haikea ajatella, että tämä talvi saattaa nyt sujua omalta osaltani ihan lumettomasti ja hiihtämisestä korkeintaan haaveillen. Suomen maisemat olivat silti kauniita.

Vuosi 2013 oli hieno, mutta toivottavasti vuodesta 2014 tulee vielä mahtavampi!

Vuodenvaihde kirvoitti tietenkin myös muutaman uudenvuodenlupauksen. Niistä kaksi on kirjallisia. 

1. Luen joka kuukausi vähintään yhden saksankielisen kirjan
2. Luen joka kuukausi vähintään yhden tietokirjan tai ainakin "tietokirjan". 

Lupaan raportoida lupausten onnistumisesta kuukauden tilinpäätöksissä, joita alan taas julkaista kukauden päätteeksi. 

Hyvää vuotta 2014!

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja mukava kooste vuodesta 2013! (Kaikki kuvat eivät koneelleni auenneet, mutta syy n ehkä minun taitojeni.) Tällainen olisi mukava yrittää itsekin tehdä. Kuvat, matkat, kirjat, tunnelmat... Mukavaa elämää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat tulivat vähän viiveellä. Ihania!

      Poista
    2. Moi, kiitos kommentista, hyvä että kuvat tulivat kuitenkin! Taisi kestää flickristä latautuminen... Oli kiva itsekin muistella mennyttä vuotta, huomasi, että kaikenlaistahan sitä tuli tehtyä, vaikka aika tuntui vain vilahtaneen johonkin.

      Poista
  2. Mukava kooste menneestä vuodesta! Upeita kuvia ja tuo hyppy hiekka-aavikolla -kuva oli hauska :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hahhaha, meillä oli aivan huippukuski tuolla aavikkoreissulla, se nappasi miehen järkkärin käteen ja alkoi antaa poseerausohjeita :D

      Poista
  3. Tulin hakemaan täältä niitä Berliinivinkkejä, mutta unohduin lukemaan loputkin postaukset :D. Toi "vuosi kuvissa" kyl avas silmät, mitä kaikkee sitä ehti vuodessa tehä. Toisaalta mulla oli myös itellä "musta aukko" huhtikuussa, ei vaan löytyny MITÄÄN kuvia!

    /Marjaana

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!