Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

torstai 2. tammikuuta 2014

Vuonna 2013 luettujen top 3

Hei! Vuodesta 2013 tuntuu olevan niin paljon asiaa, että puran sitä useammassa osassa. Ihan ensiksi kerron suosikkini viime vuonna lukemistani kirjoista. 

Luin vuonna 2013 vain 38 kirjaa, joten kolmen parhaan valinta ei ole ihan yhtä vaikeaa kuin joskus aikaisemmin. Ehkä pienestä kirjamäärästä johtuen kirjavuosi oli kokonaisuudessaan latteampi kuin 2012 - tai ehkä se johtui siitä, että bloggasin vähemmän? Hyviä yksilöitä tuostakin joukosta löytyi, mutta ensi vuonna luen toivottavasti enemmän ja toivottavasti keskimäärin vielä parempia kirjoja.


Parhaat erottuivat joukosta, tosin tällä kertaa niukasti.


Julkaisen pian myös lyhytarviot kaikista vuonna 2013 lukemistani kirjoista. Arvioiden valmistelu oli todella mielenkiintoista, koska toisinaan kirjat muistaa aika erilaisina kuukausia lukemisen jälkeen kuin silloin, kun viimeisen sivun on juuri päättänyt. 


Mutta nyt: Vuoden 2013 parhaat kirjat


1. Gillian Flynn: Gone Girl 
Tiedän joidenkin ajattelevan tässä kohtaa "voi pah, jopa on naisella halpa maku!". Silti: minulla oli ollut pitkä trilleri- ja dekkaritauko, joten Flynn onnistui saamaan minut pahaan nalkkiin! Kirja itsessään oli kaikessa kieroudessaan loistava. Olisipa kiva lukea se vielä ensimmäisen kerran! Glamouria kirjaan toi myös se, että luin suurimman osan siitä New Yorkissa kaupunkikiertelystä vapaata ottaessani.

Sanoin heti kirjan lukemisen jälkeen sen olevan luultavasti paras vuonna 2013 lukemani kirja.2. Sirpa Kähkönen
Mielsin Kähkösen aikaisemmin keski-ikäisille lukijoille kirjoittaneeksi kirjailijaksi, ja siksi myös hän kuuluu vuoden parhaisiin ja parhaisiin yllättäjiin. En osaa nimetä parhaaksi mitään tiettyä lukemistani kolmesta Kuopio-sarjan teoksesta, mutta jo kolmen kirjan jälkeen kirjojen henkilöiden tapahtumista haluaa kiivaasti tietää lisää. Tulen taatusti viihtymään hänen kirjojensa parissa vielä oikein hyvin. 3. Johanna Sinisalo: Auringon ydin
Sinisalo on taas kaikkien saamiensa kehujen arvoinen. Auringon ytimen hyvä lähtöäasetelma ja idea on nivottu tarpeeksi laajaan tarinaan ja kaikki on kirjoitettu uskottavasti. 
11 kommenttia:

 1. Minullakin viime vuoden kirjasaldo jäi vähän heikoksi. Ehkäpä tänä vuonna ehtii lukea enemmän, ainakin yritän!

  Luen vähän dekkareita, mutta minutkin Flynnin kirja koukutti ja yllätti aika hyvin. Vihasin vain sitä loppuratkaisua! Siis sinänsä se oli aivan hyvä, mutta silti niin raivostuttava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo Flynn oli niin hyvä, että nyt kyllä pitäisi lukea häneltä muutakin...

   Poista
 2. Ahh, aika hyvät huiput! Kiltti tyttö koukutti minutkin täydellisesti. Se toimi kuin häkä. Lukemisen jälkeen oli hieman krapulainen olo... Ei silti välttämättä paras jännärini ollut, mutta hyvä kuitenkin. Kähkönen on suursuosikkini, kuten olen väsymättä hokenut jo vuosia. Tosi kivaa, että Sinäkin löysit Kähkösen! Auringon ytimen haluaisin vielä ehtiä tammikuussa lukea. Arvaat varmaan, miksi :)

  Oikein hyvää vuotta 2014 Sinulle ja lukijoillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Flynniä pitänee nyt kyllä lukea muutenkin, hänen kirjoistaanhan on tulossa elokuva tai jopa kaksi.

   Poista
 3. Osuvasti todettu Gone Girlistä tuo "olisipa kiva lukea se vielä ensimmäisen kerran". Pidin itsekin siitä kovasti, vaikka se ei omalla listallani kärkisijoille päätynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla Gone Girl jotenkin vaan napsahti ihan oikeaan hetkeen, ehkä sekin vaikutti :)

   Poista
 4. Minulle Flynnin Kiltti tyttö oli pienoinen pettymys kun taas sekä Kähkösen Kuopio -sarja(n ensimmäinen osa) ja Sinisalon Auringon ydin olivat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, kaikki ei tietysti ole kaikesta huippua! Suosittelen kyllä lukemana Kähköstä enemmänkin, minä olen lukenut nyt neljä ekaa. Kolmas kirja oli vähän tyhjäkäyntiä, mutta nyt taas lähti etenemään :)

   Poista
 5. Kuvaat upeasti vuoden parhaat lukukokemukset. Kuvatkin ovat hienoja! Auringon ydin kiinnostaa kovasti... Kiltti tyttö ei sytyttänyt roihua, mutta sujuvasti sen luin ja Kuopio-sarjalle minun pitäisi antaa toinen mahdollisuus, koska jokin sarjan kirjoista jätti kovin laimean jälkimaun. Ehkä jonain päivänä...

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ainakin minä huomasin, että kolmas Kuopio-sarjan kirja oli vähän semmoinen jankkaavampi kuin muut näistä neljästä jotka olen lukenut.

   Poista
 6. Minunkin pitää tuo Auringon ydin kyllä lukea! Innoittamanasi panin tämän kirjastosta varaukseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!