Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 7. joulukuuta 2010

Cecelia Ahern: Ihmemaa


Kirjan nimi: Ihmemaa
Kirjoittaja: Cecelia Ahern
Kustantaja: Gummerrus
Julkaistu: Alkuperäinen 2006, Suomessa 2008
Sivuja:455
Mistä minulle: Kirjastosta palautettujen joukosta

Yksi sana: Kamalaa. 

Olen aiemmin lukenut Ahernin P.S. Rakastan sinua, mikäaiheutti surkean kielensä ansiosta jo ihan tarpeeksi myötähäpeää kirjoittajaa ja kaikkia kirjan henkilöitä kohtaan. Ko. kirjassa juoni oli sentään järjellinen, ainakin verrattuna Ihmemaahan. Siinä nimittäin pakkomielteinen, kadonneita etsivä entinen poliisi, Shandy Shortt (joka muuten on pitkä ja jolla on mustat hiuksetkin, "voi-mitä-kohtalon-ironiaa") katoaa itse ja "joutuu paikkaan jossa kaikki kadonneet ovat". 

Ja kyllä, luin silti kirjan kokonaan. Miksi, miksi oi miksi?

8 kommenttia:

 1. Aivan. Romaaneja on melkein mahdoton jättää kesken. Huonotkin jäävät kummittelemaan jo ne hylkää kesken kaiken. Sitä toivoo loppuun asti jotain parempaa, tai vastausta johonkin. Esim. Mihin kaikki kadonneet menevät? Mihin? Nyt mietin tätä, vaikken tahtoisi lukea Ihmemaata tosiaan arviosi perusteella.

  Pitäisikö opetella lopettamaan huonot kirjat kesken? Lukuaikaa ei ole tarpeeksi kulutettavaksi. Miksi kirjan kesken jättäminen tuntuu niin vaikealta?

  VastaaPoista
 2. Minäkään en tiedä mikä siinä oikein on. Joskus huonot ostetut kirjat "unohtuvat" kesken, mutta jättää niitä ei voi. Joskus olen lukenut "kesken jääneitä" kirjaston kirjoja paniikissa loppuun ennen laina-ajan umpeutumista ettei vaan jää oikeasti kesken.

  Jotenkin tuntuu, että jos kirjan jättää kesken, ne jo luetut sivut menevät hukkaan!

  VastaaPoista
 3. Minä olen tietoisesti yrittänyt opetella jättämään huonot kirjat kesken, mutta tuskaista on. En tiedä opinko oikein koskaan...

  VastaaPoista
 4. Sama täällä! Pari kirjaa kesken kirjahyllyssä ja aina niitä kiukkuisena katselen! Pakko ne on jonain päivänä lukea...

  VastaaPoista
 5. Moikka, kiva kun tulit lukijaksi :D Ja vastavuoroisesti sait musta lukijan, koska sun blogi sai mut innostumaan ajatuksesta että ehkä lopputyön palauttamisen jälkeen ehdin taas lukea jotain muutakin kun koulukirjoja :)

  VastaaPoista
 6. Eriqou: Pitää ehkä minunkin yrittää vähän kovemmin. Tässä olisi yksi oiva kandidaatti "menossa"...

  Emilia: Niin, toisaalta se on niin kiva hoitaa asioita, ja vaikka sitten kirjoja, sillä tavalla loppuun asti että ne saa pois päiväjärjestyksestä :). Ei tarvitse enää katsella hyllyssä!

  Annika: Todellakin ehtii lukemaan paremmin, tai ainakin paaaaljon paremmalla omallatunnolla :D.

  VastaaPoista
 7. Ei tää ollut kamala kirja, aivan ihana ja Ahernin kirjojen parhaasta päästä. Mutta huonoja kirjoja on silti turha yrittää väkisin saada loppuun, varsinkin jos on kivojakin kiroja odottamassa.

  VastaaPoista
 8. Velma: Aina ei mene maku ihan yksiin... Ehkä minun vaan pitää hyljätä Ahern suosiolla :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!