Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

torstai 14. huhtikuuta 2011

Päivä 14: Lempikirjailijan lempikirja

 Day 14 – Favourite book of your favourite writer.

Paitsi viime vuoden paras kirja, on Kafka Rannalla ainakin vielä myös lempikirjani Haruki Murakamilta. Esittelin kirjaa jo jonkin verran täällä


Yksi syy siihen, että juuri Kafka rannalla kohosi lempikirjaksi, on että luin sen suomeksi. Murakamia on suomennettu vasta niukasti (Kafka rannala, Sputnik - rakastettuni, Suuri lammasseikkailu ja tänä vuonna Mistä puhun kun puhun juoksemisesta). Olen siis lukenut suurimman osan tuotannosta englanniksi. Hard boiled wonderland and the end of the world oli myös loistava, mutta koin että en saanut siitä ihan yhtä paljon irti kuin Kafkasta rannalla. Se vaatisi selkästi toisen lukukerran. Norwegian Wood oli myös omalla tavallaan aivan upea, mutta paljon vähemmän surrealistinen ja maaginen kuin Kafka rannalla ja jää siksi sen taakse. Suuren lammasseikkailun haluaisin myös lukea uudestaan (vaikka luinkin sen suomeksi), jotta pääsisin pintatarinaa syvemmälle.

Lisäksi ensimmäinen maistuu aina parhaalta, ainakin usein. Taivaalta putoilevien kalojen kaltaiset yksityiskohdat yllättivät eniten ensimmisellä kerralla.

4 kommenttia:

 1. Kafka rannalla on kirja, jonka haluan lukea mahdollisimman pian. Olen vakuuttunut, että haluan kirjan omaan hyllyyni, mutta romaani on myyty loppuun. :( Onneksi sen saa luettavakseen kirjastosta, mutta olen jotenkin vakuuttunut, että tämä on niin hyvä että sen haluaa omistaa.

  VastaaPoista
 2. Arvasin! Ajattelinkin, että valitset varmasti tämän kirjan. Kafka rannalla on hieno kirja.

  VastaaPoista
 3. Katja: Voi ei, toivottavasti tästä otettaisiin sitten pian uusintapainos! Ja pitääpä sitten muistaa, että ostan, jos tulee jossain vastaan. Toivottavasti tälle kirjalle nyt ei kuitenkaan kasaudu liikaa paineita ettei se ole sitten pettymys kun pääset lukemaan...

  Taava: On kyllä hieno. Kaiken lisäksi se on uudemmasta päästä, joten ehkä vähintään yhtä hienoja on tulossa vielä lisää :).

  VastaaPoista
 4. Oho, sama suosikkikirjailija ja sama suosikkikirja oli minullakin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!