Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

maanantai 15. joulukuuta 2014

Venäläisklassikko jouluisella KaDeWellä

Tiedättekö, mikä on yksi lempipaikoistani Berliinissä? Se on aika helppo arvata otsikon lukemisen jälkeen, mutta kyllä, Berliinin epäberliiniläisin paikka, läpeensä kaupallinen tavaratalo KaDeWe, Kaufhaus des Westens. Huvittelen mieluusti silloin tällöin kiertämällä alakerran luksusosaston (merkkilaukut, Tiffany, meikit), ylemmän kerroksen kodinosaston (Tiedättekö miten monia erilaisia laseja on olemassa? Tai silityskeskus, joka maksaa yli 2000 euroa? Tai miten upeita keittiökoneita isoon keittiöön voisi hankkia? Tai että sellaisia sulkaisia pölyhuiskia on OIKEASTI olemassa?!?), kirjat ja mahdollisesti vielä herkkupuolen jonka shampanjabaarit ovat aina täynnä kauniita ihmisiä. Usein tunnelmaan sopii siististi pukeutuminen, kuin olisi ostoksilla kaupassa, osana jokapäiväistä näytöstä. Tänä lauantaina reippaasti seitsemän jälkeen illalla sitten tajusin, että en ole käynyt KaDeWellä hetkeen. Ja että kyseinen lauantai saattaisi hyvinkin olla viimeinen tilaisuuteni nähdä KaDeWen tämänvuotinen joulukoristelu. Erittäin pikaisen, hetken hartauteen nähden suorastaan vähän vajavaisen, siistiytymisen jälkeen karautinkin metrolla syvää länttä kohti.

Ja kyllä se oli sen arvoista. Salakuuntelin Tiffanyllä, kuinka 40+ vuotias mies kysyi myyjältä, voisiko tämä "myydä hänelle vielä jotakin", näin mahtavan ison joulukuusen, ihastelin melkein sen juurelle aseteltuja todella kauniskantisia Kalevala-teoksia, tutkin Célinen uudet laukkumallit ja luin yhden kirjan. Kyllä! Kuten tiukasta aikataulusta - KaDeWe oli auki yhdeksään - voi päätellä, kirja ei ollut paksunpaksu, mutta oikein jouluinen. 

The Night Before Christmas on venäläisen Nikolai Gogolin pienen pieni novella jonka ahmaisee hetkessä. Tarinassa seikkailee paholainen ja siinä on myös pieni rakkaustarina, joten itse asiassa kyseessä paljon kevyempi teos kuin Dickensin A Christmas Carol. Jos et halua itkeä tai masentua tänä jouluna, valitse Gogol! Uusi jouluklassikko minulle, voi kyllä.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva kirjoitus! KaDeWe on ihana paikka Berliinissä, varsinkin se ylimmän kerroksen ruoka- ja ravintolaosasto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Margit! Se ylimmän kerroksen ruoka- ja ravintolaosasto on ihana, ja niillä ruokaosaston pikkuständeillä kannattaa ehdottomasti pysähtyä vaikka lounaalle tai lasilliselle, ruoka on ihan ensiluokkaista (ainakin kaikki italialainen) ja tunnelma todella kohdallaan :). Eivätkä hinnatkaan itse asiassa ole huimia suomalaisen silmin!

      Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!