Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 6. tammikuuta 2015

Kun kirjat jäivät nurkkaan - tämä oli lukuvuosi 2014

Kuten varmasti olet huomannut, mennyt vuosi on ollut minulle blogin kannalta hiljainen mutta elävässä elämässä, siis offline, sitäkin vauhdikkaampi. Sen ajan, minkä aikaisemmin kulutin lukemiseen, käytin tänä vuonna lähinnä urheiluun, työntekoon ja privaattielämän setvimiseen. Kirjoihin tartuin harvoin ja lukemistani kirjoista bloggasin vielä harvemmin. 

Tilanne ei kuitenkaan ole lukuharrastuksen kannalta uusi: Kirjat ovat siitä kivoja, että ne voi ihan vaan unohtaa nurkkaan tai Kindleen eivätkä ne sieltä huutele tai valita. Oikeastaan, ne eivät edes katso syyttävästi. Muuttaessa ne kyllä painavat kuin synti, ja varsinkin viidennestä kerroksesta toisen hissittömän talon viidenteen kerrokseen kahta Ikea-kassia kantaessa tekisi mieli hurrata sähkökirjan keksijöille. 


Lukemattomuuteni ei kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö. Muistelen, että lukioaikana luin pakollisten äidinkielten kirjojen lisäksi ehkä korkeintaan kaksikymmentä muuta teosta.

En siis todellakaan voi kerskua vuonna 2014 lukeneeni sataa kirjaa tai kahlanneeni läpi vuoden kiinnostavimpia kotimaisia. En silti väitä, että minulla ei olisi ollut aikaa lukemiselle: Prioriteetit ja kiinnostukset vain olivat toisaalla.

Mutta sitten, kun aloin taas tarttua kirjoihin, ote oli ihan uusi. Kriittinen

Mitä vähemmän käytin lukemiseen aikaa, sitä enemmän lukemaltani kirjalta odotin. Halusin hyötyä jokaisesta lukemastani minuutista, tai ainakin viihtyä täysillä, en vain viettää aikaa. Jätin yhdentekeviltä tuntuvia kirjoja kesken, mutta toisaalta kohdatessani jotain mielestäni loistavaa, kuten Balin-lomalla lukemani Poika raidallisessa pyjamassa tai Eläinten syömisestä (tai syömättömyydestä, heh...) hullaannuin niistä täysillä.

En osaa olla lukemattomuudestani kovin huolissani: Innostuin taas loppuvuodesta, ja kun lukemisen makuun on päässyt, siitä ei pääse yli eikä ohi. Vähän sama on juuri nyt tapahtumassa bloggaamisen kanssa. Pääni pursuaa uusia ideoita, joista kaikki eivät liity kirjoihin. Haluan kuitenkin pitää Aamuvirkun yksisarvisen suomenkielisenä kirjablogina, jossa silloin tällöin väläytellään Berliini-katsauksia. Siksi bloggaan jatkossa myös englanniksi kaikesta mahdollisesta mielenkiintoisesta osoitteessa http://fitterforlife.wordpress.com . Tervetuloa matkaan sielläkin!

PS. Ei tarvitse pelätä, että tämä blogi olisi hiljenemässä: Seuraava postaus on jo ajastettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!