Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

lauantai 28. joulukuuta 2013

Tuomas Vimma: Ruutukymppi

Kirjan nimi: Ruutukymppi
Kirjoittaja: Tuomas Vimma
Sivuja: 348
Kustantaja: Gummerus 
Julkaistu: 2013 
Mistä minulle: Kirjastosta


Luin alkuvuodesta ensimmäisen kirjani Tuomas Vimmalta, Raksan. Innostuin miehen suorasta ja rempseästä kirjoitustyylistä ja vauhdikkaasta tarinankerronnasta.

Ruutukymppi jatkaa Raksan aloittamaa tarinaa   

Ruutukymppi on Raksan aloittaman trilogian toinen osa. Raksasta tuttu rakennusfimra Hyperborean projektipäällikkö Sami jatkaa päähenkilönä pomonsa Danikan tiukassa otteessa. Hyperborea on erikoistunut Helsingin ydinkeskustan arvotalojen korjausrakentamiseen. 

Työtahti ei ole hellittänyt, ja Sami alkaa kyllästyä jatkuvaan työntekoon. Kun Danikalla näyttää kehkeytyvän romanssi yhden kohteen remontin suunnitelleen kuuluisan arkkitehdin van der Dickin kanssa, Samin mitta alkaa täyttyä ja tarjous osallistua reality-sarjaan Uskomaton urakka alkaa vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Pian paljastuu, että reality-sarjojen reality ei ole ihan sitä, mitä Sami odotti

Odotukset täyttyivät mutta eivät ylittyneet 

Ruutukymppi oli juuri sellainen kuin odotinkin: Rempseää kerrontaa ja mielenkiintoisia huomioita rakentamisesta ja tv-tuotannosta, joista en ennestään tiedä kovin paljon. 

Ruutukymppi sopii kevyttä lukemista kaipaaville

Ruutukymppi vetoaa varmasti myös laajaan joukkoon ihmisiä, jotka eivät yleensä juuri kirjoja lue, siis erinomainen vaihtoehto Ilkka Remekselle ja Dan Brownille! Sami on aika perinteinen suomalainen mies, joka toimii rehdisti ja ryyppää helposti vähän liikaa. En osaa kuvitella kirjailijan sijoittaneen piiloviestejä rivien väliin. 

Kirja on varmasti viihdyttävämpi Raksan aiemmin lukeneille kuin Vimman kyytiin kylmiltään hyppääville.

Ruutukympistä ei löydy syvällistä pohdintaa tai suuria oivalluksia, mutta television reality-remonttiohjelmia katsoo sen lukemisen jälkeen varmasti taas vähän eri silmin.  

6 kommenttia:

 1. Itse luin Raksan viime toukokuussa yhdeltä istumalta, tai sohvalla makaamiselta ;) Tykkäsin juurikin rempseästä kirjoitustyylistä ja tapahtumia pystyi hyvin vertaamaan tosielämään kyselemällä veljeltä, joka on raksamies :) Tähän jatko-osaan en ole perehtynyt, mutta mieli kyllä tekee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no se oli nopea lukusessio! Kannattaa ehdottomasti lukea Raksakin, tosin kun luin sen ensin, se tuntui paremmalta kuin tämä Ruutukymppi, en sitten tiedä johtuiko kirjan oikeasta tasosta vai siitä, että se oli ensimmäinen Vimma jonka luin.

   Poista
 2. Tuomas Vimman kirjoja en olekaan lukenut, mutta kiinnostunut olen ollut jo jonkin aikaa. Täytynee aloittaa Raksalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti aloittaa Raksalla! Ostin divarista yhden miehen aiemmista kirjoista, olisiko ollut Toinen, mutta sen kielenkäyttö onkin sitten jo niin rempseää, että se on jo ehkä vähän liikaa minulle.

   Poista
 3. Minä tykkäsin aikoinaan Vimman Gourmetista, joten lainasin viime viikolla tämän kirjastosta, Raksaa lukematta. Lukaisinkin tämän sitten pariltta istumalla, mutta en voi kyllä sanoa hirveästi ihastuneeni. Kirjoitustyyi on rempseä, kuten odotinkin, mutta jotenkin kirja oli liiankin kevyt, ennalta-arvattava ja siitä jäi jokin puuttumaan.

  Mutta siitä olen samaa mieltä, että telkkarin sisustusohjelmia katsoo taas vähän kriittisemmin tämän jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Raksa oli itse asiassa mielestäni vähän parempi kuin Raksa, ehkä siksi, että Raksassa henkilöt ja Vimman tyyli oli vielä uutta. Ostin Vimman Toisen jokin aika sitten divarista, ja se taas ehkä oli jopa vähän liian rempseä minulle :)

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!