Matkailu avartaa, kirjat auttavat saamaan samantapaisia kokemuksia kotonakin

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tuokokuun luetut

Kuukausikoosteen aika!

Tuokokuussa luin loppuun seitsemän kirjaa.  Niitä yhdistämään on helppo keksiä muutama, minulle vähän oudompi yhteinen määritelmä. Avainsanat voisivat olla faktaproosa, matkailu ja äänikirjat. Peräti 4/7 kirjasta oli suomalaisia. Kesken jäi ja virallisesti luovutin Jeff Longin kirjan Vuosi nolla kanssa. Vaikutti jo alkuun vähän liian paksulta, googlettelin arvioita parin kymmenen sivun jälkeen ja palautin kirjastoon. Luen scifi-haasteeseen jonkun scifimmän (ja paremman) dystopian. Saa suositella!Luetut

Toukokuun luetuissa erikoista oli se, että oikeastaan vain Hockingin ja Miévillen kirjat olivat perinteisiä fiktioromaaneja, eikä niistäkin kumpikaan ihan perinteisimmästä päästä. 

Amanda Hocking: Torn 
Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois. 543 päivän reppumatka
Amy Chua: Tiikeriäidin taistelulaulu 
China Miéville: Toiset 
Santeri Niittyaro: Aallon etsijän päiväkirja 
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike (äänikirja)
Jouni Hynynen: Rakkaudella, Hynynen  (äänikirja)

Muuta

Kirjojen lisäksi pohdin Tuomas Kyrön brändinrakennusta Imagen jutun valossa, vastailin kolme kertaa yhteentoista kysymykseen ja haastoin muita, koostin maalis- ja huhtikuun luetut (heh) ja julkaisin vähän aiemmin luetusta kirjasta Prezi -esittelyn.  

Ja parasta oli...

Kirjoista melen jäi kutkuttavien matkakirjojen lisäksi etenkin Amy Chuan Tiikeriäidin taistelulaulu, joka oli jännittävä matka kahteen kulttuuriin. Jos lapset haluavat jossain vaiheessa lyödä rahoiksi, he voisivat hyvin kirjoittaa saman tarinan omasta näkökulmastaan... 


Googlen tuomaa

Tässä(kin) kuussa googlettelijoita on kiinnostanut etenkin Minna Canthin Työmiehen vaimo. Jostain syystä epäilen asialla olleen muutaman koululaisen... Hakusanana on nimittäin käytetty paitsi "minna canth työmiehen vaimo" ja "työmiehen vaimo" myös "työmiehen vaimo juoni". Totta kai hakusanavalikoima laajenee vielä tästäkin: Heti oikeita hakutuloksia haluavat ovat näpytelleet "minna canth työmiehen vaimo juoni". 


Joku on harhautunut blogiin myös etsiessään "lenkkareita saksasta". Tästä en ole varmaan kertonut aikaisemmin, mutta: Olen tilannut, suosittelen Sport Redleriä. Asicsen Gel Kanyot saa sieltä tulematta ihan ryöstetyksi, tosin Lahden Kärkkäisellä oli vielä vuosi sitten melkein yhtä edullista eli jos haluaa sovitella, ja asuu Lahdessa, voi ne ostaa sieltäkin.

2 kommenttia:

  1. Jos Emmi Itärannan "Teemestarin kirja" lasketaan scifiksi niin suosittelen sitä! Itse aion lukea veljeni suositteleman Robert A. Heinleinin "Kuu on julma" joka kertoo kuuhun perustetun rangaistussiirtolan myöhemmistä vaiheista. Veljeni kehui sen taivaisiin, joten mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

    VastaaPoista
  2. Elma Ilona: Kiitos, mainio vinkki, koska senhän minä olen halunnut lukea muutenkin! Ja ehdottomasti kelpaa, muistan nimittäin haasteen alussa nähneeni sen muiden listoilla dystopia -kohdassa :). Jotenkin koko Teemestarin kirja on vaan päässyt unohtumaan. Pitää laittaa se heti varaukseen, jos vaikka saisi vielä ennen lomia...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pian!